STE-repository tijdelijk onbereikbaar door hostingproblemen

Hostingproblemen zorgen ervoor dat Installer.app tijdelijk moeilijk bereikbaar is. Het downloaden van zip-bestanden is voor de helft uitgeschakeld en er lijkt geen snelle oplossing van hostingbedrijf Dreamhost te verwachten.

Installer.app tijdelijk onbereikbaarMocht je onlangs geprobeerd hebben om Installer 3.0 te installeren, dan kun je daarbij meldingen zoals “Package Download Failed” te zien krijgen. Er blijkt een conflict met het hostingbedrijf van STE, die de downloads blokkeert, zo meldt bezoeker Common.Sense op het iPhoneclub-forum. STE kreeg kortgeleden van zijn hostingprovider Dreamhost te horen dat de site offline zou worden gehaald, omdat er teveel gelijktijdige downloads waren. De ontwikkelaar stapte daarna over op een gratis cachingdienst (http://coralcdn.org), waardoor het probleem tijdelijk was opgelost. Maar nu komt Dreamhost opnieuw in actie.


Dreamhost ‘knijpt’ de downloads via een ander domein, waar 50% van alle zip-bestanden worden aangeboden. Ook nu was het grote aantal gelijktijdige verbindingen een probleem, waardoor de serverbelasting hoog opliep. Als gevolg daarvan mislukken de meeste downloads op dit moment. STE kan er op dit moment niets aan doen. Twee andere servers leveren nu elk 25% van de downloads maar zitten ook aan hun maximum.

Het is duidelijk: Dreamhost is voor STE inmiddels geen droom maar een nachtmerrie geworden. We raden iedereen daarom aan de discussie op het forum in de gaten te houden.

Informatie

Laatst bijgewerkt
3 februari 2008 om 15:21
Onderwerp
Categorie
Diensten

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.