Touchscreen-technologie: geef je computer de vinger

Het tijdperk van muis en toetsenbord lijkt voorbij: touchscreen-technologie zoals op de iPhone en Microsoft Surface is de toekomst. Maar de opvolger staat al klaar: touchless technologie!

Touchless 3D technologie van Elliptic LabsAl 15 jaar zijn we gewend aan WIMP: Windows, Iconen, Menu’s en muisPijlen. Maar er lijkt een eind te komen aan het tijdperk van toetsenbord en muis. Computerworld geeft een overzicht van touchscreen-technologie en daarbij komen natuurlijk ook de iPhone en Microsoft’s Surface ter sprake. Maar ook het Everywhere Displays Project van IBM, waarbij een projector touchscreens op allerlei oppervlakken kan maken, zoals tafels, muren en vloeren. Het artikel noemt echter niet een
nieuwe vinding van Elliptic Labs.


Het Noorse bedrijf Elliptic Labs heeft namelijk een nieuw soort touchless technologie ontwikkeld. Dit systeem kan bewegingen in de 3D-ruimte detecteren, waardoor je zelfs niet meer het display hoeft aan te raken. Ook hoef je geen speciale sensoren op je handen aan te brengen. Je vinger richten op het scherm om objecten in 3D te verplaatsen, is voldoende. Helaas kan het op dit moment nog niet in mobiele apparaten gebruikt worden, maar dat zal niet lang meer duren.

Lees het artikel over touchscreen-technologie op Computerworld of kijk bij Elliptic Labs wat er mogelijk is met 3D-interfaces.

Hieronder zie je een video-demo:

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Informatie

Laatst bijgewerkt
4 februari 2008 om 20:38
Categorie
iDevices

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.