Nederlandse strip Mac & Maggie verschijnt als iPhone-applicatie

Mac & Maggie, het duo uit de strips van het computerblad MacFan, zijn vanaf vandaag ook op de iPhone te vinden. De strips zijn gebundeld als e-book beschikbaar in de App Store.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

mac maggieLezers van het computerblad MacFan kennen vast de strip Mac & Maggie, waarin de toegewijde computergebruiker Mac en zijn naar aandacht snakkende vrouw Maggie de hoofdrol spelen. Eerder bracht uitgeverij Divo al een stripboek uit over het komische duo. Nu is er een applicatie waarmee je deze strips op de iPhone kunt lezen. De afleveringen verschenen eerder in het tijdschrift en zijn nu gebundeld in ebook-formaat.


Mac & Maggie is bedacht door tekenaar Mars Gremmen, die zelf niet zoveel met computers had, maar het wel grappig vond om een strip te maken rond een stel waarvan de man niet achter zijn computer is weg te branden. Aanvankelijk zou het duo Leo & Lydia gaan heten, maar omdat de letters M&M beter bij MacFan-rubrieken zoals Mac & Meer en Mac & Fan pasten is het Mac & Maggie geworden, min of meer geïnspireerd op de ooit legendarische (maar al jarenlang geleden opgeheven) kledingketen.

Downloaden: Mac & Maggie 1 (€2,39)

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.