Apple vraagt patent aan voor synchroniseren media op meerdere apparaten

Apple heeft gisteren een patentaanvraag gepubliceerd voor het synchroniseren van mediabestanden op lokale afspeelapparatuur met MobileMe en andere cloud computing-diensten.

iphone videoApple heeft gisteren een patentaanvraag gepubliceerd. Het patent heet ‘Synchronization of Media State Across Multiple Devices’ en omschrijft het synchroniseren van mediabestanden op lokale afspeelapparatuur (zoals de iPod en iPhone) met MobileMe en andere cloud computing-diensten. Apple beschrijft in het patent een techniek die onthoudt waar je gestopt bent met het bekijken of beluisteren van een mediabestand en dit als starttijd van dit mediabestand op andere apparaten instelt. Bekijk je een film gedeeltelijk op je iPhone in de trein, dan kan je thuis verder kijken waar je gebleven bent zonder te zoeken naar de scene waar je gestopt bent.


Het patent bevat meerdere manieren om de afstand te bepalen, om verschillende manieren van synchronisatie mogelijk te maken. In het patent wordt expliciet gesproken over een Apple TV die ontdekt dat er een iPhone in zijn nabijheid komt en vervolgens de gegevens van een centrale server haalt. Welke protocollen Apple precies wil gebruiken is niet duidelijk. In een van de voorbeelden wordt over bluetooth gesproken, maar wifi zou evengoed gebruikt kunnen worden. MacWorld noemt zelfs Find My iPhone als manier voor computers om te bepalen of een iPhone in de buurt is.

Patent synchroniseren

Bron: Patently Apple

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.