Bushaltes (Bus NL) en 9292OV Pro tijdelijk uit de App Store

De applicatie Bushaltes (Bus NL) is uit de App Store gehaald omdat Google iets in het omzetten van adressen naar gps-coördinaten in Google Maps heeft veranderd. Ook 9292 is van plan om 9292ov Pro uit de App Store te halen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

bushalteDe applicatie Bushaltes (voorheen Bus NL) is tijdelijk uit de App Store verwijderd omdat de kaartfunctie op dit moment niet goed functioneert. Een andere openbaar vervoersapplicatie, 9292OV Pro, zal op korte termijn eveneens tijdelijk uit de App Store verdwijnen. Google Maps heeft gisteren namelijk wijzigingen in de reverse geocoding-dienst doorgevoerd, waardoor het niet meer goed mogelijk is om in iPhone-applicaties een adres naar gps-coördinaten om te zetten (en andersom). De makers van Bushaltes hebben al een oplossing gevonden voor het probleem, maar het kan nog wel twee weken duren voordat deze beschikbaar is in de App Store. Bushaltes is voor de werking sterk afhankelijk van de Google-kaarten: bij het opstarten van de applicatie krijg je meteen je locatie op de kaart te zien, met daarop de bushaltes in de buurt geprojecteerd.


Je kunt ook via de kaart navigeren naar een andere locatie en daar kijken welke (Connexxion)-bushaltes er in de buurt zijn.

Er is nog een andere Bus-applicatie in de App Store te vinden, gemaakt door Wasabi Apps. Die heeft geen probleem heeft met de Google Maps, om een simpele reden: er komen in deze applicatie helemaal geen plattegronden voor. Bushaltes is uit de App Store gehaald totdat de nieuwe versie beschikbaar is. De makers van 9292OV Pro hebben laten weten dat hun applicatie het probleem ook vertoont en nog uit de App Store zal worden gehaald.

Mogelijk hebben ook andere iPhone-applicaties met geïntegreerde Google Maps vanaf vandaag problemen. Als je ze bent tegengekomen horen we dat graag in de reacties.

Reacties: 17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.