Meer dan 100.000 iPhone-applicaties goedgekeurd in de App Store

Apple heeft meer dan 100.000 iPhone-applicaties goedgekeurd in de App Store. Het totale aantal beschikbare applicaties ligt echter op 92.550 omdat sommige applicaties weer uit de App Store zijn gehaald.

appshopperVolgens cijfers van de website App Shopper heeft Apple sinds de lancering van de App Store meer dan 100.000 applicaties goedgekeurd. Het totale aantal applicaties in de App Store loopt nog een stuk achter: 92.550 applicaties staan er momenteel in de (Amerikaanse) App Store. Het verschil wordt veroorzaakt door het feit dat sommige applicaties wel worden goedgekeurd, maar later toch weer (tijdelijk of permanent) uit de App Store worden gehaald (hoor ik daar iemand Belstatus zeggen?).


De laatste keer dat Apple officieel cijfers naar buiten bracht, was toen er 2 miljard applicaties waren gedownload. Er stonden op dat moment 85.000 iPhone-applicaties in de App Store. Een bedrijf dat wel recent cijfers naar buiten bracht is AT&T: zij lieten tijdens de presentatie van hun kwartaalcijfers weten dat er 3,2 miljoen iPhones zijn geactiveerd in het derde kwartaal, het hoogste aantal sinds AT&T de iPhone ging verkopen. Bijna 40 procent daarvan waren nieuwe AT&T-klanten. Als je bedenkt dat Apple 7,4 miljoen iPhones heeft verkocht in het afgelopen fiscale kwartaal (dat vrijwel samenvalt met AT&T’s kwartaal), dan betekent het dat ongeveer de helft van de verkochte iPhones via AT&T zijn aangeschaft.

Informatie

Laatst bijgewerkt
23 oktober 2009 om 13:04
Categorie
Apple

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.