OMG, de Apple Store is down! (Update)

Het is Apple Tuesday, de gebruikelijke dag waarop de Apple Store offline gaat. Geruchten spreken elkaar tegen over nieuwe MacBook Pro's en nieuwe MacBooks, maar wij hopen natuurlijk dat het om de iPhone SDK gaat.

We’ll Be Back SoonMichke meldde ons zojuist, dat de Apple Store offline is. Nu hebben we voorheen zelden aandacht hieraan besteed, maar omdat de SDK wel/niet/wel/niet/wel/niet aangekondigd zou kunnen worden is het deze keer extra spannend. Michke hoopt net als wij dat het inderdaad om de iPhone SDK gaat, maar de voortekenen zijn niet zo goed: het enige wat de afgelopen dagen is uitgelekt is een verhaal over onderdeelnummers van nieuwe MacBook Pro’s terwijl berichten uit Duitsland en Canada dat juist ontkennen: er komen geen nieuwe MacBook Pro’s maar nieuwe MacBooks.


Nieuwe MacBooks Pro’s zouden niet eerder dan april beschikbaar komen, omdat Sony problemen heeft met de Blu-ray SuperDrives. De ComboDrives voor Blu-ray zijn wel beschikbaar, maar Apple had liever een optische drive waarmee je niet alleen kunt lezen, maar ook kunt schrijven. De bron van deze informatie werkt bij de Duitse Apple-retailer Gravis en weet ook te melden dat de goedkoopste MacBook straks voor £999 in de winkel ligt.

Een nieuwe MacBook lijkt overigens ook niet logisch: die is in november 2007 nog vernieuwd. Zou het dan toch de SDK zijn?

Update: De winkel is weer open! Apple heeft een vernieuwde Macbook en Macbook Pro aan het assortiment toegevoegd. De zakelijke Macbook Pro heeft net als de Macbook Air multi-touch gekregen. De nieuwe Macbooks hebben een 2,4 GHz-processor (voorheen 2,0 en 2,2 GHz), de standaard hoeveelheid RAM is gestegen van 1 naar 2 GB en de opslagcapaciteit van de harddisk is nu te krijgen met een capaciteit van 250 GB. Zoals een anonieme bezoeker in de reacties hieronder meldt is de nieuwe Macbook al gesignaleerd bij verschillende Apple Resellers.

Informatie

Laatst bijgewerkt
26 februari 2008 om 14:42
Categorieën
Geruchten, iDevices

Reacties: 20 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.