iEmulator werkt aan Windows-emulator voor de iPhone

iEmulator is bezig een Windows pc-emulator voor de iPhone en iPod touch te ontwikkelen. De iEmulator touch is vanaf het tweede kwartaal van 2008 verkrijgbaar en zorgt ervoor dat je nooit meer een laptop hoeft mee te nemen.

iEmulator werkt aan versie voor iPhoneiEmulator gaat een pc-emulator voor de iPhone en iPod touch uitbrengen. Op dit moment is iEmulator al verkrijgbaar als software waarmee je een Windows-pc kunt emuleren onder Mac OS X. “Apple’s nieuwe iPhone en iPod touch software development kit stelt ons in staat om iEmulator snel naar deze innovatieve apparaten te porten”, aldus John Czlonka, algemeen manager van iEmulator.com. iEmulator Touch komt in het tweede kwartaal van 2008 beschikbaar voor een nog niet nader genoemde prijs.


De iPhone-versie heeft wel wat beperkingen: je hebt bijvoorbeeld geen toegang tot de CD- en DVD-functies van je Windows-pc, maar de ontwikkelaar is bezig met een work-around. Czlonka zegt: “Stel je voor dat je in staat bent om de populairste PC-software overal te draaien, met volledige internetconnectiviteit, zonder dat je een notebook-pc hoeft mee te slepen”. Dat gaat een verandering teweeg brengen: “Het is een fundamentele verschuiving in hoe mensen mobiele apparaten gebruiken en maakt duizenden nieuwe applicaties toegankelijk op het platform”. iEmulator Touch is te gebruiken op iPhones en iPods touch vanaf firmwareversie 2.0. iEmulator gaat een aantal iEmulator Touch-pakketten aanbieden. Een daarvan is een complete stand-alone, Windows-compatibele omgeving waarmee je alle Windows-software meteen kunt gebruiken. Bijvoorbeeld, zoals hierboven getoond, de originele Solitaire van je Windows-machine.

De pc-emulator die iEmulator al voor het Mac OS X-platform maakte is sinds november 2004 verkrijgbaar. Hoewel het een goed initiatief is, hadden we liever gezien dat bekende partijen als Parallels of VMware iets soortgelijks hadden aangekondigd.

Via: PRweb
Meer informatie: iEmulator

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.