Virtueel bouwen met LEGO Touch op de iPhone

LEGO komt naar de iPhone! PlayNYC heeft een applicatie gemaakt, waarbij je duizenden LEGO-stenen tot je beschikking hebt. Daarmee kun je op het scherm allerlei voorwerpen bouwen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

LEGO iPhoneSommige mensen blijven hun leven lang gefascineerd door LEGO – zelfs als ze op een leeftijd zijn dat ze een iPhone kunnen kopen. Met een prototype applicatie wordt het mogelijk om duizenden LEGO-stenen mee te nemen, waarmee je op het scherm objecten kunt bouwen en uitwisselen.


PlayNYC maakte de applicatie, waarin je je vrienden kunt uitdagen in een ‘Build Off’, waarbij je zo snel mogelijk iets moet bouwen. LEGO Touch houdt ook je LEGO-score bij en je bent bij het bouwen niet gebonden aan de standaard LEGO-steentjes: je kunt zelf nieuwe stenen maken met een eigen kleurenschema. Na het bouwen bekijk je de creaties in 360 graden rondom, waarna je ze via e-mail of SMS naar je vrienden kunt sturen.

Het bouwen doe je met je vingers: daarmee sleep je de steentjes naar de gewenste plaats. LEGO Touch gebruikt daarnaast een Cover Flow-achtige interface om door de beschikbare LEGO-stenen te bladeren. Je kunt in- en uitzoomen met een pinch-beweging. Nog een laatste pluspunt: je bent na het spelen niet meer 5 minuten bezig om alles weer op te ruimen.

Meer info: PlayNYC

Informatie

Laatst bijgewerkt
29 oktober 2009 om 18:51
Onderwerpen
,
Categorie
Games

Reacties: 12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.