Betere rss-reader voor de iPhone: SmartRSS

Er wordt veel geklaagd over MobileRSS, de rss-reader voor de iPhone. SmartRSS is een nieuwe native rss-reader, die op veel punten overzichtelijker en handiger in gebruik lijkt dan MobileRSS.
Richard IJzermans - · Laatst bijgewerkt:

smartRSSHier zat ik op te wachten! Een andere native applicatie die de veel bekritiseerde MobileRSS op mijn SpringBoard kan vervangen. SmartRSS is een nieuwe native rss-reader van het Franse softwarehuis Visuamobile. Grafisch ziet alles er fantastisch uit en de applicatie is ook zeer vriendelijk in gebruik.
Visuamobile maakte eerder al de tv-gids iGuideTV. Op het eerste gezicht lijkt SmartRSS het wel wat op MobileRSS, maar dan overzichtelijker, makkelijker leesbaar en stabieler.


De feed van Apple Hot News is standaard al aanwezig. Via Settings, New kun je je eigen favoriete rss-feeds toevoegen, bijvoorbeeld die van iPhoneclub:

http://feeds.feedburner.com/iPhoneclub

Bekijk je dit nieuwtje op de iPhone, dan is het nog steeds niet mogelijk om een URL te plakken, dus je zult deze en andere URL’s handmatig moeten intikken. Op hetzelfde scherm waar je nieuwe feeds toevoegt kun je bestaande feeds bewerken en verwijderen. Je kunt zelf aangeven hoeveel items je in een bepaalde rss-feed wilt zien, via de knop Options. Wanneer je op het startscherm van de applicatie op de knop Refresh aantikt gaat de iPhone vers nieuws ophalen.

Ten opzichte van MobileRSS missen er nog wat opties, zoals bijvoorbeeld de unread badge en OPML-import. De website vermeldt dat deze opties in een volgende versie worden toegevoegd.

Naar mijn mening is dit een zeer goede doordachte reader, die geen problemen heeft met 1.1.4 en niet regelmatig blijft hangen – iets waar MobileRSS te vaak last van heeft. Kortom, de moeite waard om eens uit te proberen.

SmartRSS is beschikbaar in het Engels en Frans via de repository: http://rep.visuaweb.com

Meer info: SOS iPhone (Frans)

Ontwikkelaar: Visuaweb

Informatie

Laatst bijgewerkt
16 maart 2008 om 0:20
Onderwerp
Categorie
Diensten

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.