OHRA AutoApp: kenteken-applicatie in samenwerking met Tweedehands.nl

OHRA heeft samen met Tweedehands.nl een kenteken-applicatie laten maken waarmee je gegevens van een auto kunt opvragen. Je ziet ook meteen hoeveel verzekeringspremie je per maand kwijt bent.

ohra autoappTweedehands.nl en OHRA hebben samen een applicatie ontwikkeld met de naam AutoApp. Het gaat in feiten om een kenteken-applicatie, waarbij je op basis van een kenteken inzage krijgt in de voertuiggegevens. Je ziet bijvoorbeeld de nieuwprijs, het aantal dagen dat de APK nog geldig is en je krijgt meteen te zien hoeveel verzekeringspremie je moet betalen (als je bij OHRA afsluit). Net als bij de applicatie AW Kenteken (€1,59) kun je een foto maken van de auto die je wilt kopen en kun je doorklikken naar tweedehands auto’s, dankzij de samenwerking met Auto Trader. Bij de OHRA-app is samenwerking gezocht met een andere website: Tweedehands.nl.


OHRA heeft laten uitzoeken dat consumenten zich steeds vaker oriënteren op maandelijkse gebruikerslasten, als ze een auto kopen. De applicatie laat echter niet zien hoeveel je nu daadwerkelijk kwijt bent aan een auto (inclusief verwachte onderhoudskosten), maar toont wel nieuwwaarde, leeftijd, APK-status, verzekeringspremie en tweedehands aanbod van de betreffende auto. Volgens OHRA is het een unieke combinatie die bij geen andere applicatie voorkomt (dat klopt gedeeltelijk, want bij AW Kenteken wordt je naar een andere applicatie doorgeschakeld). Ook ‘uniek’ is dat je boven- en onderin beeld een fikse banner van OHRA te zien krijgt. OHRA en Tweedehands.nl verwachten dat de AutoApp tegen het eind van het jaar in de top 10 meest gedownloade Apps zal komen.

Downloaden: OHRA AutoApp (gratis)

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.