Tachtig procent van iPhone-applicaties in App Store zijn overbodig

AppsFire heeft een onderzoek gehouden onder haar leden om te achterhalen hoeveel procent van de inmiddels 100.000 applicaties in de App Store nog actief gebruikt worden. Dit is uitgekomen op 20%.
Mike van Hoenselaar - · Laatst bijgewerkt:

AppsFire iPhone onderzoek App StoreNu Apple officieel de aangekondigd heeft dat er 100.000 iPhone-applicaties in de App Store staan heeft AppsFire een onderzoek gedaan naar het percentage iPhone-applicaties dat nou eigenlijk blijvend gebruikt worden op de iPhone en iPod Touch. AppsFire kwam tot de schokkende conclusie dat 20% van alle applicaties in de App Store op dit moment geïnstalleerd zijn op de iPhone en blijvend gebruikt worden. De overige 80% niet of nauwelijks en zijn daarom (gedeeltelijk) overbodig.


Het plaatje laat een grafiek zien waarbij de ranking uitgezet is tegen het aantal installaties. De vorm van de grafiek is in de marketingwereld ook wel bekend als de Long Tail. Wat in het kort wil zeggen, dat 80% van de staart van de grafiek meer is dan de 20% die het hoogst scoort. Een veel voorkomend voorbeeld is Amazon waarbij de producten die enkele keren verkocht worden meer omzet genereren dan de 20% van de producten die bestsellers zijn. AppsFire heeft met deze grafiek aangetoond dat 80% van de applicaties nagenoeg niemand speelt of gebruikt. Zo heeft 51,5% applicaties geïnstalleerd die in de top 5 staan. Denk hierbij aan Facebook, Shazam en anderen. 1,76% van de applicaties die geïnstalleerd zijn staan in de top 1000, een percentage dat nog ongeveer goed is voor 1 miljoen installaties.

Natuurlijk is de behoefte van iedereen anders en zijn er verschillende redenen waarom de applicaties die minder verkocht worden zo laag blijven staan. Slechte vindbaarheid en kleine doelgroep zijn enkele redenen. Dit onderzoek bevestigt wat wij gebruikers al enige tijd weten, dat de App Store drastisch moet veranderen willen ontwikkelaars nog opvallen en gebruikers waardevolle applicaties kunnen vinden; applicaties die dus meer dan 250 miljoen installaties hebben. Welke applicaties denk jij dat bij die top 10 horen?

Bron: AppsFire

Informatie

Laatst bijgewerkt
10 november 2009 om 3:01
Categorie
Uncategorized

Reacties: 36 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.