Photospeak brengt je eigen foto’s tot leven

Photospeak is een nieuwe applicatie van het Japanse bedrijf Motion Portrait waarmee je je eigen foto’s van gezichten op realistische wijze tot leven kunt laten brengen. De applicatie zorgt ervoor dat gezichten kunnen bewegen en knipperen met de ogen. Je kunt het gezicht je vinger laten volgen op het scherm en het laten praten met […]

PhotospeakPhotospeak is een nieuwe applicatie van het Japanse bedrijf Motion Portrait waarmee je je eigen foto’s van gezichten op realistische wijze tot leven kunt laten brengen. De applicatie zorgt ervoor dat gezichten kunnen bewegen en knipperen met de ogen. Je kunt het gezicht je vinger laten volgen op het scherm en het laten praten met je eigen stem. Het een en ander zorgt voor een erg realistisch en creepy effect wanneer je de juiste foto gebruikt.


Wanneer je de applicatie start zie je een standaard (getekend) gezicht van een dame. Het hoofd beweegt heen en weer en ze knippert met haar ogen. Wanneer je je vinger op het scherm legt volgt het gezicht deze van boven naar beneden. Met een druk op de opnameknop kun je daarna je eigen stem opnemen en deze vervolgens laten uitspreken door de dame in kwestie. Dat is op zich natuurlijk al aardig, maar een stuk leuker wordt het wanneer je je eigengemaakte foto’s gaat gebruiken.

Wanneer je op het camera-icoon klikt kun je kiezen of je een foto uit je bibliotheek wilt gebruiken of dat je er een met de camera wilt nemen. Nadat je de foto gemaakt hebt wordt deze verstuurd naar de servers van Motion Portrait en wordt daar omgezet tot een 3D-afbeelding. Hierna zie je bijvoorbeeld je eigen gezicht terug en beweegt deze net zoals beschreven bij de dame hierboven. Dit geeft een erg creepy effect, vooral wanneer je een goede vooraanzichtsfoto van een gezicht hebt gebruikt. De afbeelding daarna laten praten met je eigen stem maakt het plaatje compleet.

De door jouw gebruikte gezichten worden opgeslagen in de applicatie, zodat je ze later nog eens kunt gebruiken. Photospeak is door het gebruik van je eigen foto’s en stem een erg leuke gimmick, waarmee je je vrienden en kennissen weer eens verbaasd kunt laten staan over wat je iPhone nu weer kan.

Bekijk hieronder een demonstratie van Photospeak (na 33 seconden wordt de werking met een eigen foto getoond):

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Photospeak kost 2,39 euro en is verkrijgbaar in de App Store.

Informatie

Laatst bijgewerkt
10 november 2009 om 16:26
Categorie
Amusement

Reacties: 26 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.