Uitgelicht
Apple's maart 2024-aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

Photobucket 2.0: uploaden en bekijken van foto’s en filmpjes

De website Photobucket heeft sinds een tijdje hebben een eigen iPhone-applicatie in de App Store staan. Deze applicatie heeft nu een update gekregen naar versie 2.0 waarmee het aantal gebruiksmogelijkheden flink uitgebreid is.

photobucket_logoWebsites om je foto’s en filmpjes te delen met anderen zijn er inmiddels in overvloed. De bekendste website voor filmpjes is natuurlijk YouTube, maar ook sites als Imageshack en met name Flickr, worden veel gebruikt om mobiele foto’s en video’s met de buitenwereld te delen. De website Photobucket is ook geen onbekende in dit wereldje. Sinds een tijdje hebben zij een eigen iPhone-applicatie in de App Store staan waarmee je je foto’s kunt uploaden naar de website. Deze applicatie heeft nu een update gekregen naar versie 2.0 waarmee het aantal gebruiksmogelijkheden flink uitgebreid is. Met de applicatie kun je nu albums aanmaken, bladeren door het materiaal van anderen en natuurlijk de foto’s en video’s (3GS) die op je filmrol staan uploaden naar de website van Photobucket.


Bij het uploaden kun je kiezen of je deze in een album wilt plaatsen of enkel snel wilt plaatsen om ze makkelijk te kunnen delen met een ander. Om met albums te kunnen werken moet je wel eerst een account aanmaken op Photobucket. Dit kan zowel via de website als ook vanuit de applicatie zelf.

Je kunt meerdere foto’s en filmpjes tegelijk selecteren om te uploaden naar de website. Per geüploade foto of video kun je de links bekijken die erbij horen. Deze kun je gebruiken om een snelkoppeling naar je foto of video in een e-mail of chatbericht te plakken, deze aan een HTML bestand toe te voegen of de directe link naar het bronbestand van de online foto op te zoeken.

Naast het upladen van je eigen materiaal kun je ook zoeken in foto’s en filmpjes die door andere gebruikers naar de website geüpload zijn. Heb je een leuke foto gevonden, dan kun je deze lokaal opslaan op je iPhone. Het downloaden van filmpjes niet mogelijk.

Enkele nieuwigheden die in versie 2.0 zijn toegevoegd is het onthouden van je zoekopdrachten, het bladeren door de verschillende categorieën, het downloaden van foto’s en het kunnen aanmaken en bewerken van je online albums. Verder heeft de gebruikersinterface een makeover gekregen, waardoor de applicatie wat overzichtelijker is geworden.

Photobucket is gratis verkrijgbaar in de App Store.

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.