Bookmarklets voegt nieuwe functies toe aan Mobile Safari

Bookmarklets is een bundel handige bookmarklets voor Mobile Safari die je in één keer kunt installeren. Het bevat handige browseraanvullingen zoals iTransmogrify om Flash af te spelen en iCopy om teksten te knippen en plakken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Bookmarklets, verzameling bookmarklets voor Mobile SafariDe afgelopen maanden zijn er een aantal bookmarklets verschenen, die extra functionaliteit geven aan de Mobile Safari-browser op de iPhone. Zo is er nu een beperkte kopieer- en plakfunctie, een bookmarklet om Flash-content in de browser te bekijken en een bookmarklet waarmee je linkjes kunt openen in een nieuw tabblad. De applicatie Bookmarklets voegt ze allemaal samen in één makkelijke download.


Bookmarklets zijn kleine browseraanvullingen, die ook op de desktop bruikbaar zijn. Het gaat in feite om kleine stukken JavaScript, die nieuwe functionaliteit geven aan je browser. De bundel met de niet erg originele naam Bookmarklets, zorgt ervoor dat je een aantal eerder verschenen bookmarklets aan Mobile Safari kunt toevoegen. Installeer Bookmarklets.app en je krijgt toegang tot:

  • Find In Page – zoeken naar aangegeven tekst, die dan in geel gemarkeerd wordt;
  • Open in New Tab – opent een link in een nieuw tabblad of venster;
  • Tabulation – tabbladen beheren;
  • iTransmogrify – Flash-content afspelen in de browser;
  • iCopy – knip- en plakfunctie voor Safari.

Bookmarklets is verkrijgbaar via de Big Boss-source in Installer.app.

Installeren via repository: http://sleepers.net/iphonerepo

Informatie

Laatst bijgewerkt
2 november 2009 om 1:39
Onderwerpen
,
Categorie
Apps

Safari

Safari is de Apple's eigen webbrowser die standaard beschikbaar is op iPhone, iPad en Mac. Safari draait op WebKit, de motor achter de browser en ondersteunt alle huidige internetstandaarden. Safari heeft allerlei handige functies, zoals het instellen van favoriete websites, bladwijzers, het Safari-privacyrapport, het aanmaken van Safari-profielen en nog veel meer. De browser krijgt regelmatig nieuwe functies, samen met grote iOS-, iPadOS- en macOS-updates. Lees hier alles over Safari en nuttige tips.

Safari

Reacties: 10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.