Review: Zoowawa, prentenboek met dieren op de iPhone

Zoowawa is een applicatie voor peuters in de leeftijd van 2 tot 3 jaar. Met deze applicatie kun je kinderen dieren laten ontdekken, waarbij ze ook het bijbehorende dierengeluid horen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

zoowawa iphone
Zoowawa is een nieuwe iPhone-applicatie voor peuters tussen 2 en 3 jaar oud. Het is een prentenboek met 24 afbeeldingen van dieren en bijbehorende geluiden.


Het idee is dat kinderen met hun vinger door het prentenboek bladeren (swipen) en op het plaatje tikken om een dierengeludi te horen. Ontwikkelaar Paul van Dijk van Cirkelsoft was zo aardig om de applicatie op zijn driejarige dochter los te laten. Hij liet weten wat ze ervan vonden:

zoowawa iphone

Het is een heel eenvoudige applicatie die snel bediend kan worden door kinderen tussen de 2 en de 3 jaar. Ik denk zelfs dat het vanaf een jaar of anderhalf gaat. M’n zoon van bijna 11 maanden kreeg het net niet voor elkaar, maar had al wel door dat hij op de plaatjes moest klikken om er geluid uit te krijgen.

Voor iemand die al 3 is, is het wel heel erg simpel en zit er eigenlijk geen uitdaging in de app. Je moet al snel zeggen: “Zoek de olifant” of “Zoek het visje” om het interessant te houden. Voor wat jongere kinderen kan het inderdaad best leuk zijn, hoewel de amusementswaarde er denk ik wel snel vanaf is.

Paul’s dochter heeft een eigen iPod touch waarmee ze kan spelen, maar voor veel ouders zal het toch eng zijn om de iPhone zomaar uit handen te geven aan een kind van onder de drie jaar.

Je hebt natuurlijk de kans dat hij vrij snel op de grond ligt, maar ook het aanraken van het scherm gaat niet echt voorzichtig. Er wordt met die kleine vingertjes vrij hard op het scherm getikt. Ik heb zelfs het vermoeden dat m’n eerste generatie iPhone hierdoor witte vlekken in het scherm heeft gekregen.

Conclusie

Eigenlijk is Zoowawa alleen geschikt voor echt jonge kinderen, zoals je uit Paul’s ervaringen kunt opmaken. Het is een eenvoudige applicatie die je al vanaf 1,5 jaar zou kunnen spelen maar waarbij de uitdaging er bij driejarige kinderen als snel vanaf zal zijn.

Is de iPhone eigenlijk wel geschikt voor die kleintjes? We horen graag als mensen ervaringen hebben met deze of andere iPhone-apps voor peuters.

Info: Zoowawa

Downloaden: Zoowawa (€0,79)

Reacties: 24 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.