Cisco brengt security-applicatie SIO To Go voor de iPhone uit

Cisco heeft een beveiligingsapplicatie uitgebracht waarmee je malware-uitbraken en andere dreigingen kunt volgen, maar ook de reputatie van websites kunt opvragen.

cisco sio to goCisco heeft de gratis iPhone-applicatie SIO To Go op de markt gebracht, waarmee je kunt checken of het gevaarlijk is een bepaalde website te bezoeken. Je voert een ip-adres van de website in en krijgt meteen te zien wat de reputatie van de website is. SIO staat voor Security Intelligence Office, een onderdeel van Cisco waar ze de reputatie van websites en de uitbraak van malware in de gaten houden. SIO To Go is dan ook niet een applicatie voor de doorsnee consument, maar voor security-managers en anderen die zich beroepsmatig met IT-security bezighouden.


Je krijgt in de applicatie toegang tot risicorapportages, waarschuwingen voor nieuwe malware-uitbraken, persberichten en het Cisco Security Blog.

Eigenlijk bestaat de applicatie uit twee onderdelen: de knop Security Alerts met instelbare informatie over malware en andere security-zaken en de knop Lookup voor het opvragen van informatie over een bepaalde website. De reputatie van iPhoneclub blijkt daarbij neutraal te zijn, net als veel andere Nederlandse websites die ik heb ingetikt. De applicatie zou ook whois-informatie moeten vertonen, maar dat levert minder vaak bruikbare gegevens op dan bij de eerder besproken applicatie WebRanker. Je zou de applicatie dan ook vooral moeten installeren als je in IT-beveiliging in het algemeen geïnteresseerd bent en blij wordt van de gedachte dat Cisco meer dan tweederde van het e-mailverkeer in de gaten houdt.

Downloaden: Cisco SIO To Go (gratis)

cisco iphone applicatie

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.