Google Wave als onofficiële iPhone-applicatie in App Store

Ontwikkelaar CLapps is erin geslaagd om de applicatie Google Wave, voorzien van Google's Wave-logo, goedgekeurd te krijgen door Apple. Google Wave geeft je op de iPhone toegang tot Google Wave, maar de applicatie is erg traag en is in feite alleen een schil om de mobiele website.

google waveApple doet gewoonlijk moeilijk over het gebruik van merknamen. Toch is een ontwikkelaar erin geslaagd om met de applicatie ‘Google Wave’ door het goedkeuringsproces van Apple te komen. De applicatie is gemaakt door CLapps, een kleine ontwikkelaar die applicaties als Catch the Poop en Face Paint in de App Store uitbrengt. Google Wave is de eerste serieuze applicatie van CLapps, die waarschijnlijk geen lang leven beschoren is: in tegenstelling tot de eerder besproken applicatie Waveboard gebruikt CLapps niet alleen de merknaam van Google, maar ook het logo.


De kans is daarom groot dat de applicatie alweer snel uit de App Store verdwijnt en onder een andere naam terugkeert. De reviewers zijn er ook niet al te positief over: Google Wave krijgt van de meeste reviewers maar één ster en er wordt geklaagd over traagheid en het feit dat de applicatie constant crasht.

De enige reviewer die de applicatie vijf sterren geeft, is de ontwikkelaar zelf. Net als bij Waveboard gaat het in feite om een manier om de mobiele webversie van Google Wave in een applicatie in te lezen. Je kunt de €0,79 eigenlijk net zo goed in je zak houden en wave.google.com op je iPhone intikken. Mocht de applicatie Google Wave in de App Store blijven staan, dan is er de eerste drie dagen een introductiekorting. Daarna gaat de prijs omhoog naar €2,39. Zoals aangegeven kan de applicatie elk moment weer uit de App Store verdwijnen; toch raden we de aanschaf af.

Downloaden: Google Wave (€0,79)

Reacties: 22 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.