Review: Touch Pets Dogs: gratis dierensimulator met diepgang

Touch Pets Dogs maakt een kinderwens waar: een eigen hondje, die je verzorgt en traint. Daarbij heb je de keus uit verschillende carrièrepaden, zoals een speurder, een reddingshond, wetenschapper of politicus.
Ellen de Lange-Ros - · Laatst bijgewerkt:

Touch pets dogsEr zijn games die je kinderwensen dichterbij brengen, zoals een heldenrol in een oorlog of op het sportveld. Met Touch Pets Dogs wordt een wens vervuld van iedereen die als kind altijd te horen kreeg: “Nee, je krijgt géén hond want dat is veel teveel werk!” Met deze game heb je eindelijk je eigen viervoeter, die je verzorgt en traint. Daarbij heb je de keus uit verschillende carrièrepaden, zoals een speurder, een reddingshond, wetenschapper of politicus. Het idee van het spel is dat je elke dag even tijd besteedt aan je hond, waarbij de hoeveelheid energie van het beestje beperkt is en urenlange speelsessies niet mogelijk zijn.

Een gratis op te pikken asielhondje

Touch Pets Dogs is, zoals het hoort bij een asielhondje, gratis op te pikken. Daarna kun je het budget voor de game beperkt houden door elke dag even kort met je digitale vriendje te spelen, totdat hij z’n bak met eten op heeft en weer toe is aan een nieuwe maaltijd. Daarna wacht je een dag, zodat de voedingsbak van je hond vanzelf weer vult en je opnieuw even aan de slag kunt. Wil je snel progressie maken, dan kun je door het spenderen van echt geld extra bakken met voer aanschaffen.

Spelen met de hondjes van Gonny en JP

Via het Plus+ systeem dat ook wordt gebruikt in andere games (zoals Topple en Rolando) krijgt het sociale deel van de game meer diepgang. Met Plus+ kun je relaties aangaan met honden van vrienden of van spelers die je nog niet kent. Je kunt andere honden uitnodigen voor een speelsessie in jouw huis, maar ook samen op een missie gaan. Hierbij hebben de honden hun eigen voorkeur en niet elk beestje zal blijken te passen bij jouw viervoeter. Het is grappig dat je zelf een melding krijgt wanneer iemand anders je viervoeter heeft uitgenodigd. Zo zag ik ‘s ochtends aan m’n ontbijt dat Gonny alweer met m’n hondje had gespeeld, iets dat je stimuleert om zelf de game ook weer snel op te pakken.

touch pets dogs

Om verder te komen in de carrièrepaden van het spel zal het nodig zijn om vrienden te maken en moet je af en toe met honden van anderen aan de slag. Heb je daar geen zin in, dan biedt het spel ook volop mogelijkheden om gewoon wat vrij met je hondje te spelen.

Besturing is intuïtief

Een sterk punt van het spel is de intuïtieve besturing die wordt gecombineerd met een helder menu. Het aaien van je hondje op het scherm voelt zelfs vreemd zacht aan en, voordeel ten opzichte van het aaien van een echte hond, je zult er nooit vlooien van krijgen. Door de directe en lekkere besturing is de game intuïtief en zal iedereen er mee uit de voeten kunnen. Wel is het jammer dat de laadtijden bij aanvang van het spel wat lang zijn, zodat je eventjes geduld moet hebben voordat je echt met je hondje aan de slag kunt, maar echt storend werd dit voor mij niet.

Diepgang, maar dan moet je wel voer kopen

Hoewel het spel bij de eerste speelsessies wellicht wat kaal lijkt, heeft het toch een behoorlijke diepgang. Zo speel je steeds meer items vrij als je hogere levels bereikt. Ook merk je na verloop van tijd dat het nodig is om samen met hondjes van anderen te spelen, om verder te komen in je missies. Wil je fanatiek met de game aan de slag, dan is het nodig om wat geld te spenderen aan bakken met voer.

Al met al is Touch Pets Dogs een lekker complete dierensimulatie met voldoende diepgang voor een iPhone-game. Die diepgang komt vooral tot z’n recht als je wat geld spendeert, maar ook zonder die uitgaven is de gratis game goed speelbaar en verrassend compleet. Wel is het goed om te bedenken dat het spel alleen online kan worden gespeeld, iets om rekening mee te houden als je een iPod Touch hebt, of de game in het buitenland wilt gaan spelen.

Info: Touch Pets Dogs

  • Ontwikkelaar: ngmoco
  • Applicatie: Touch Pets Dogs
  • Te koop via: App Store
  • Prijs: gratis, extra voerbakken zijn te koop: vanaf € 0,79 voor 18 bakken tot €24 voor 750 bakken voer
  • Geteste versie: 1.1
  • Bestandsgrootte: 50,3MB
  • Releasedatum: 10 november 2009

Reacties: 28 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.