Spraakherkenning Dragon NaturallySpeaking voor iPhone in de maak

Nuance gaat Dragon NaturallySpeaking voor de iPhone uitbrengen. Een betatester loopt er al zes weken mee rond en kan er niet meer zonder.

dragon iphoneNuance is wereldwijd een grote leverancier van oplossingen voor spraakherkenning. Windows-gebruikers hebben vast wel eens gehoord van Dragon NaturallySpeaking, de software waarmee je zonder handen tekst en commando’s kunt invoeren op de pc. Binnenkort wordt dat ook op de iPhone mogelijk, want Nuance heeft een aangepaste versie voor onze favoriete telefoon gemaakt. Een betatester van Gear Diary is extreem enthousiast.


Op beurzen heeft Nuance in het verleden wel eens laten zien hoe het op toestellen zoals een Nokia werkt: de tekst die je inspreekt werd daarbij naar een centrale server gestuurd, zodat er een vertraging is in het verwerken van de tekst.

Bij de iPhone-versie is die vertraging er ook. Na het inspreken van de tekst moet je even wachten tot de verwerking is geslaagd. Gear Diary probeerde de afgelopen vijf, zes weken de applicatie uit en zegt dat het de manier heeft veranderd waarop het toestel wordt gebruikt. Binnen een dag was het een ‘must-have’ applicatie, eentje waarmee je niet meer zonder kunt leven.

Overdreven? Bekijk de video hieronder voor een demonstratie. De omzetting gebeurt niet onmiddellijk: je moet een paar seconden wachten voordat de transcriptie is geslaagd.

Via: Gear Diary

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Informatie

Laatst bijgewerkt
30 november 2009 om 15:44
Onderwerp
Categorie
Diensten

Reacties: 21 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.