Nieuwe trend? Persoonlijke iPhone-applicaties van Brian Solis en Jeremiah Owyang

brian solisHet is inmiddels gewoon dat artiesten zoals T-Pain een eigen iPhone-applicatie lanceren. Die van T-Pain heeft onlangs zelfs nog een update gekregen, met de mogelijkheid om muziek uit je eigen iTunes-collectie te gebruiken.

Dat ook volstrekt ‘onbekende’ mensen een eigen iPhone-applicatie lanceren is iets compleet nieuws. Brian Solis en Jow Yang geven de aftrap. Solis is een PR-manager die via de applicatie bekendmaakt op welke evenementen en party’s hij verschijnt. Owyang is een webstrateeg die zijn blogstukjes heeft samengebracht in een iPhone-app.

Het toeval wil, dat ik Brian Solis net dit weekend op het spoor was gekomen, omdat iemand twitterde over een interview dat Robert Scoble met deze PR-manager had. Bij mij ging er daarom een belletje rinkelen, maar ik denk dat ik in de minderheid ben. Solis verschijnt op elk Amerikaans persevenement en is volgens Scoble zeer geliefd bij bloggers. Wie precies wil weten op welke evenementen en party’s Solis zijn gezicht laat zien, kan dat nu doen via de iPhone-applicatie ‘Brian Solis’. Je kunt via de applicatie ook nieuwtjes over Solis volgen en iets op zijn Fan Wall schrijven. De applicatie is gemaakt door Mobile Roadie, die eerder een applicatie voor Don Diablo uitbracht.

owyangJeremiah Owyang is een webstrateeg, die via ontwikkelaar MotherApp een iPhone-applicatie heeft laten maken. Net als Mobile Roadie verzamelt MotherApp allerlei reeds bestaande informatie over een persoon en voegt dit samen in een app. In de applicatie van Jeremiah Owyang vind je dan ook tabbladen met daarop alle blogpostings en Twitter-berichten die Owyang in de loop van de tijd aan internet heeft toevertrouwd. Via banners in de applicatie heeft Owyang de mogelijkheid om wat extra inkomsten te verdienen.

Beide heren zijn ook te volgen op Twitter: @briansolis en @jowyang
Downloaden: Brian Solis (gratis) en Jeremiah Owyang’s Blog (gratis)

Nog meer interessante mensen leren kennen via iPhone-apps? Ook muzikante Janine Jansen, sporter William Beatty, Ilse DeLange en Eric Roberts (wie?) vonden zich zelf interessant genoeg voor een eigen iPhone-app.

Tipgever: Gideon via Twitter

12 reacties op “Nieuwe trend? Persoonlijke iPhone-applicaties van Brian Solis en Jeremiah Owyang”

↓ Meteen naar reactieformulier

 • Iemand interesse om meer over mij te weten te komen, download gewoon mijn App.

 • Ik heb Owyang eenmaal live horen spreken en deze man heeft een erg goed en interessant verhaal.

  Tip voor iedereen die een beetje interesse heeft in social media, communities, web 2.0, etc. Daar is hij toch echt wel een authoriteit op dat gebied.

 • Hmmm… Eigenlijk niet meer of minder dan mini-websites. Foto, bio, filmpje… Voldoet een iphone versie van je site ook prima al snap ik dat dit wel nieuw publiek.aan trekt. Hoop wel dat het in een nieuwe categorie word geplaatst.

  Iemand enig idee wat het bouwen van zo’n opp ongeveer kost?

 • Ik ben momenteel bezig met een platform dat gebruikers in staat stelt hun eigen apps te maken, met allemaal conten van hun social networks.
  Kijk alvast op http://www.imanapp.com voor kleine announcements.

 • David guetta heeft een leuke app!

 • Ik zie het als het exponent van een twitter kanaal?

 • @sasf: Ik zie het meer als iets want niemand gebruikt….. zoals je zegt kijk je wel op twitter(wat trouwens het grote gross mensen ook niet lees)….

 • Waste of space imo. Daar heb je nou internet en een desktop of laptop pc voor.

Trackbacks/Pingbacks

 1. There’s an App for That: Mobile is the Next Frontier for Brand Engagement | Brian Solis - PR 2.0
 2. Enterprise Marketing Tutorials - EnterpriseMarketingNews.com
 3. INNOVATION604 News Portal » There’s an App for That: Mobile is the Next Frontier for Brand Engagement
 4. Nieuwe trend? Persoonlijke iPhone-applicaties van Brian Solis en … |
Reacties zijn gesloten.
 
moveexpand

Laatste reacties