Airlock blokkeert de Mac als je met de iPhone wegloopt

Airlock is een oplossing waarmee je je Mac kunt blokkeren, wanneer je met de iPhone wegloopt. Op basis van de Bluetooth-verbinding wordt gekeken of de iPhone in de buurt is. Zo ja, dan is de Mac niet geblokkeerd.

airlock iphoneOntwikkelaar The M.H.A. heeft een fantastische oplossing bedacht voor mensen die een Mac gebruiken en met gevoelige informatie werken. Ze lanceren Airlock, een oplossing waarbij je Mac automatisch wordt geblokkeerd zodra je wegloopt. Het werkt via de Bluetooth-verbinding van je iPhone: als je bij de Mac wegloopt en daarbij je iPhone meeneemt, detecteert de software dit en zorgt dat niemand meer toegang tot de desktop kan krijgen. Zodra je weer terugkomt op je werkplek wordt de blokkade opgeheven. De oplossing werkt natuurlijk alleen als je gewend bent om altijd je iPhone (of iPod touch met Bluetooth) mee te pakken als je even een kop koffie gaat halen.


Omdat de batterij van je iPhone sneller leeg kan raken als je Bluetooth continu ingeschakeld laat staan, heeft The M.H.A. een workaround bedacht: je kunt alsnog toegang krijgen tot je Mac door gewoon een wachtwoord in te tikken. Voor mensen die het zat zijn om telkens bij terugkeer bij de computer het wachtwoord van schermbeveiliging in te tikken, kan Airlock een mooie oplossing zijn.

airlock iphone

Via de Systeemvoorkeuren van de Mac geef je aan op welke afstand je Mac geblokkeerd moet worden. Ook bepaalde acties zoals het openen van de website van je bank of inloggen op iChat zijn met Airlock te blokkeren. Om te gebruiken heb je Mac OS X 10.5 of hoger nodig. Een iPhone-applicatie is niet nodig, want Airlock kijkt op basis van de standaard aanwezige Bluetooth-verbinding of je iPhone of iPod touch in de buurt is. Tip: in de eerste generatie iPod touch zit geen Bluetooth.

Een licentie voor de Mac kost $7,77 en is te gebruiken op drie computers. Bedrijven kunnen ook een volumelicentie aanschaffen.

Meer info: Airlock ($7,77)

Informatie

Laatst bijgewerkt
2 december 2009 om 14:22
Categorie
Desktop

Reacties: 31 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.