Architecture: iPhone-applicatie voor de culturele reiziger

Architecture is een nieuwe Nederlandse iPhone-applicatie waarmee je de beschikking hebt over 1.500 foto's van bekende gebouwen die op het gebied van architectuur belangrijk zijn. Het

architecture iphoneIn de App Store is de nieuwe Nederlandse applicatie Architecture verschenen. Dit is een gids voor mensen die van architectuur houden en de belangrijkste gebouwen van de 20e en 21e eeuw op zak willen hebben. Elk gebouw is voorzien van een achtergrondverhaal, twee foto’s van elk gebouw, adresgegevens en andere details. Het werk van 165 architecten in 270 steden wereldwijd is te zien. Je kunt op basis van GPS zien welke bezienswaardigheden in de buurt zijn. Op de iPod touch is de applicatie ook te gebruiken, maar dan moet je wel handmatig bladeren. Alle foto’s en andere informatie staat lokaal op je iPhone, zodat je ook in het buitenland de gids kunt raadplegen. Alleen de kaarten zijn niet offline te raadplegen.


architecture voor iphoneDe applicatie is 129MB groot en is drie dagen gratis te gebruiken, waarna enkele functie worden geblokkeerd. Daarna kun je via een In App Purchase de volledige functionaliteit weer tot je beschikking krijgen door €2,99 te betalen. Daarmee is het een van de eerste applicaties op de iPhone die gebruik maakt van een nieuw betaalmodel: eerst proberen en daarna betalen. Tweet Push deed zoiets eerder ook al. De gids Architecture/Architectuur Gids is samengesteld door architectuurkenner Bas Berck, werkzaam bij een architectenbureau, en ontwikkeld door Makayama.

Downloaden: Architecture (gratis proberen, daarna €2,99)

Reacties: 15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.