IMDb brengt officiële iPhone app uit

Werelds grootste online filmdatabase IMDb (Internet Movie Database) heeft een officiële iPhone-applicatie uitgebracht. Hiermee kunnen iPhonegebruikers makkelijk toegang krijgen tot de omvangrijke filmgegevens die de website herbergt.

Untitled-1‘s Werelds grootste online filmdatabase IMDb (Internet Movie Database) heeft een officiële iPhone-applicatie uitgebracht. Hiermee kunnen iPhonegebruikers makkelijk toegang krijgen tot de omvangrijke filmgegevens die de website herbergt. Via de applicatie zijn de details van meer dan 1,5 miljoen films en tv-series in te zien.


Met de IMDb-applicatie krijg je toegang tot de complete database van IMDb. Je kunt zoeken op filmtitel of bijvoorbeeld de top 250 van beste films allertijden inzien. Wanneer je doorklikt op de gekozen film kun je (naast vele andere opties) bijvoorbeeld de filmtrailer bekijken. Per film kun je werkelijk alles vinden: van de release datum tot de uitgebreide samenvatting en van de complete cast tot de filmposter.

Je kunt bijvoorbeeld ook doorklikken op een bepaalde acteur of actrice waarna je te zien krijgt in welke films hij of zij nog meer gespeeld heeft. Daarnaast zijn er allerlei wetenswaardigheden en missers bij iedere film te vinden en kun je ook kijken wat andere kijkers van de film vonden.

De app van IMDb is gratis en voorlopig alleen verkrijgbaar in de Amerikaanse App Store

Tipgever: Ronald

Reacties: 29 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.