Notes bewerken met RemoteNote

RemoteNote maakt het mogelijk om je opgeslagen notes op je iPhone eenvoudig en snel aan te passen of verwijderen vanaf je computer.

remotenote beginschermRemoteNote maakt het mogelijk om de opgeslagen Notes op je iPhone eenvoudig en snel aan te passen of te verwijderen vanaf je computer. Wanneer er een Wi-Fi-verbinding beschikbaar is op je thuisnetwerk, kun je naar een speciale RemoteNote-pagina surfen. Deze pagina bevat een simpele editor waarmee je alle Notes kunt aanpassen of verwijderen. RemoteNote is een uitermate handige applicatie, met name als je bijvoorbeeld snel een hele lap tekst op je iPhone wilt opslaan.


Wanneer RemoteNote wordt geopend komt er een IP-adres in beeld te staan waarmee je vanaf de browser op je lokale computer verbinding kunt maken met de RemoteNote-pagina. Als deze pagina zich opent komen alle Notes die momenteel op je iPhone te vinden zijn, in beeld. Klik op de titel van een Note om deze te openen en aan te passen in de bijbehorende editor. Mocht je klaar zijn met het aanpassen, gebruik dan de Save-knop om de Note op te slaan. Het is alleen mogelijk om bestaande Notes te bewerken of te verwijderen. Notes aanmaken vanuit RemoteNote kan dus helaas nog niet. Mochten je Notes je dierbaar zijn, dan is het ook mogelijk om vanuit de RemoteNote-pagina de Notes-database (notes.db) op te slaan op je computer. Dus mocht er iets gebeuren dan kan je altijd via ssh of sftp je Notes-database herstellen.

Het notes.db bestand is op je iPhone te vinden in de map: /var/root/Library/Notes. Wanneer je de notes.db die je had opgeslagen overschrijft met die op je iPhone, dan krijg je al je oude Notes weer terug.

Let op: RemoteNote en je Wi-Fi-verbinding moeten wel aan blijven staan op je iPhone, anders is de RemoteNote-pagina niet te benaderen. Tevens moet Jiggy Runtime geïnstalleerd zijn om RemoteNote werkende te krijgen.

Installeer eerst Jiggy Runtime via de Jiggy repo: http://jiggyapp.com/i
Installeren via de BigBoss repo: http://thebigboss.org/repo.xml (Utilities categorie)
Gemaakt door: John Robinson
Geteste versie: 1.0.0

Screenshots

remotenote link

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.