Nike+ hardloopsysteem straks met Wi-Fi en 3G op de iPhone

Een woordvoerder van Nike+ heeft bevestigd dat het hardloopsysteem straks ook op de iPhone en iPod touch beschikbaar komt. Gegevensuitwisseling met de computer vindt plaats via Wi-Fi of 3G.

Nike Plus iPhoneSamsung heeft samen met Adidas het fitnessprogramma miCoach uitgebracht. Dat vraagt natuurlijk om een reactie van Nike, die samen met Apple al een tijdlang een hardloopsysteem met schoenclip op de markt brengt waarbij je je sportprestaties op je iPod en online kunt aflezen. Volgens een woordvoerder van Nike+ gaat het bedrijf de functionaliteit ook uitbreiden naar de iPhone en iPod touch. Daarbij kan gebruik worden gemaakt van Wi-Fi en 3G om het trainingslogboek onderweg te updaten. Vooral bij (semi-)professionele sporters lijkt dat handig: de trainer kan op een notebook aflezen hoe de prestaties van de sporter ervoor staan.


Het verzenden van de gegevens gebeurt via een software-applicatie, waarschijnlijk vergelijkbaar met die van de nieuwe SportBand. Je hoeft niet meer bezweet naar de computer te rennen om de gegevens uit te laden. Het is vooral handig in combinatie met de nieuwe Nike+ Coach die vandaag live gaat. Dit is Nike’s antwoord op de personal trainer van miCoach. Je kunt kiezen uit een trainingsprogramma voor 5 of 10 kilometer, een halve marathon of een hele marathon. Een loopschema laat zien op welke dagen je welke afstanden moet lopen. Daarmee is het nog niet zo geavanceerd als miCoach waarbij je een hartslagmeter erbij krijgt en je looptraining in verschillende zones kunt indelen, waarbij je loopsnelheid varieert. Wel kun je bij Nike+ Coach notities bij elke hardloopsessie toevoegen en schema’s uitwisselen met vrienden.

Via: Engadget

Met dank aan Ronald voor de tip.

Informatie

Laatst bijgewerkt
11 april 2008 om 15:24
Categorie
Diensten

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.