CES 2010 krijgt officiële applicatie voor de iPhone

In de App Store is de applicatie International CES 2010 te vinden. Deze beursapplicatie helpt je om het bezoek aan de CES 2010 in Las Vegas te plannen. Begin januari is het zover: 's wereld grootste beurs voor consumentenelektronica.

ces 2010In de App Store is inmiddels de applicatie 2010 International CES te vinden, de beursplanner voor mensen die tussen 7 en 10 januari naar Las Vegas willen gaan. Daar vindt namelijk ‘s wereld grootste beurs voor consumentenelectronica plaats, Consumer Electronics Show. Een wat aparte keuze van de organisatie is dat je voor de beursplanner zult moeten betalen: €1,59 kost het om de interactieve kaarten, de lijst met standhouders en het programma met presentaties en sessies te kunnen bekijken op je iPhone. Daar staat tegenover dat je niet langer de twee kilo zware gids hoeft mee te slepen. En als je toch al tweeduizend dollar hebt uitgegeven aan vliegticket, hotelkamer en taxi’s is de $2 die je voor de applicatie moet betalen misschien ook niet zoveel meer. Voor het eerst is er op CES 2010 een groot Mac/iPod/iPhone-paviljoen aanwezig (en natuurlijk zijn wij er ook).


Ontwikkelaar Core-Apps LLC al eerder conferentie- en beursapplicaties gemaakt. In de CES-applicatie kun je pushberichten ontvangen, een schema aanmaken, interactieve plattegronden opvragen en favoriete standhouders voorzien van een sterretje. Via een soort ingebouwde agenda kun je je schema voor de beursdagen vastleggen – en daar zit voor de bezoekende journalisten en standhouders al meteen een probleem, want veel mensen arriveren al op maandag 4 januari (drie dagen voordat de beurs officieel van start gaat) terwijl de applicatie op die dag nog geen afspraken toestaat.

De interactieve plattegrond blijkt een soort kaart waarop je kunt inzoomen. Als je ver genoeg inzoomt zie je ook de namen van de standhouders en kun je doorklikken naar een pagina met iets meer informatie. Het aanvinken van een standhouder als favoriet is niet mogelijk. Dat lukt alleen wanneer je naar het tabblad Exhibitors gaat en op categorieniveau inzoomt op het soort aanbieder dat je zoekt, bijvoorbeeld aanbieders van karaoke-oplossingen. Via het tabblad More kun je inzoomen op evenementen en sprekers. Er zit ook nog een onderdeel Twitter in, waarmee alle tweets voorzien van de hashtag #ces langskomen.

Bij het onderdeel evenementen kun je met een favorietensterretje aangeven bij welke evenementen je aanwezig wilt zijn. De persbijeenkomsten staan er niet in, maar wel de algemene keynotes, zoals die van Steve Ballmer. En ook al is er dit jaar meer aandacht voor Apple, de kans dat Apple zelf op het evenement aanwezig is en iets aankondigt is zo ongeveer nul procent. Er zijn wel sessies van externe betrokkenen, zoals een paneldiscussie over iPhone-apps als geldmachine en de culturele veranderingen die de iPhone teweeg heeft gebracht.

Downloaden: CES 2010 (€1,59)

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.