EyeDart, darten op een willekeurig iemand

EyeDart is niet zomaar een dartapplicatie. Het is mogelijk om je eigen foto op het dartbord te prikken en daar de darts op te gooien. Dat levert leuke plaatjes op die je kunt delen via de sociale netwerken Facebook en Twitter.
Anne Jan Roeleveld - · Laatst bijgewerkt:

EyeDartDeze week lanceerde Coding Dutchmen een dartapplicatie genaamd EyeDart. EyeDart is geen normale dartgame waarmee je punten moet scoren. De ontwikkelaars hebben er voor gekozen om een ‘fun’ factor toe te voegen. Je kunt in de applicatie een foto op het dartbord plaatsen, zodat je daar je pijlen op kunt richten. Na het gooien van de pijlen kun je een screenshot van het dartbord delen via Twitter of Facebook. EyeDart is de geestelijke opvolger van DartAnyone, waarin je ook pijltjes op foto’s kan gooien, maar dan in een Flash-achtige 2D-vorm. Een korte review over deze applicatie.

Werking EyeDart

Bij de eerste keer dat je de applicatie start is er een standaardfoto op het dartbord geplaatst, die van een oog. Door middel van een handig menu rechtsonderin kun je een foto maken of er een uitkiezen uit de bibliotheek. De applicatie geeft de mogelijkheid om een deel van de foto te selecteren en die op het dartbord te plaatsen.

Het gooien van de pijlen op het dartbord werkt erg nauwkeurig en ziet er gelikt uit. De ontwikkelaars hebben met behulp van OpenGL, een techniek waarmee je 3D beelden kunt realiseren, de applicatie opgebouwd.

Er is geen limiet aan het aantal pijlen dat je kunt gooien. Als je het dartbord met de foto er na een aantal pijlen leuk uit vindt zien, kun je deze middels het menu rechtsonderin delen met je vrienden. Na autorisatie kun je de foto delen via de de sociale netwerken Twitter en Facebook. Het is niet mogelijk om de foto in je eigen fotobibliotheek op te slaan. Door het schudden van je iPhone verdwijnen alle pijlen op het bord en kun je opnieuw beginnen.

Leuk detail is dat de klok boven het dartbord gelijkloopt met de huidige tijd en dat je na een halve minuut de applicatie niet gebruikt de applicatie vanzelf naar een pooltafel of bar ‘vliegt’ voor een biertje. Zodra je het scherm weer aantikt, ‘vliegt’ de app weer terug naar het dartbord om een pijl te kunnen gooien.

Vergelijkbare dartapplicaties

Er zijn erg veel dartapplicaties in de app store te vinden. De meeste daarvan hanteren de echte spelregels en kun je dus ook punten mee scoren. De ontwikkelaars hebben eerder de applicatie DartAnyone gebouwd, waarmee het ook mogelijk is dartpijlen op foto’s te gooien. Die applicatie is gratis, maar ziet er minder mooi uit en is ook minder nauwkeurig dan EyeDart.

Conclusie

EyeDart is een grappige dartapplicatie die je kunt gebruiken als je bijvoorbeeld je frustratie op iemand kwijt moet. Het is geen dartapplicatie die je aanschaft om het spel zelf, maar puur om het vermaak. De prijs van de applicatie (1,59 euro) is wat aan de hoge kant, aangezien DartAnyone gratis is te downloaden.

Info: EyeDart

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.