Winterweer voor iPhone: alternatieve Buienradar voor sneeuw en ijzel

Winterweer is een nieuwe iPhone-applicatie waarmee je de weerssituatie in Nederland in de gaten kunt houden. Het is een aardige aanvulling op Buienradar.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

winterweerBuienradar heeft op de website een Sneeuwradar, waarmee je kunt zien of er een sneeuwbui langskomt. In de iPhone-applicatie Buienradar wordt er echter geen uitsplitsing gemaakt naar regen of sneeuw. De nieuwe applicatie Winterweer belooft wel naar de sneeuwsituatie te kijken. De applicatie is gratis in de App Store te vinden en kijkt 48 uur vooruit. Er zijn ook push notificaties mogelijk, zodat je geattendeerd wordt wanneer er nieuwe verwachtingen, waarschuwingen en weeralarmen beschikbaar komen.

De applicatie is niet langer gratis, maar kost €0,79.

De applicatie bevat uit vier tabbladen: Radar, Verwachting, Actueel en Instellingen. Radar is een kaartje zoals je ook van Buienradar kent, maar met een net iets ander uiterlijk. Ter vergelijking:

winterweer buienradar

Links zie je het kaartje van Winterweer, rechts het kaartje van Buienradar. Als je de legenda bekijkt (helaas zijn de lettertjes erg klein) zou het in Limburg nu moeten sneeuwen. Dat komt overeen met het Sneeuwradar-kaartje rond hetzelfde tijdstip, van Buienradar. Volgens de bronvermelding onderin het kaartje zijn de gegevens afkomstig van KNMI en Buienradar.nl. Ook elders in de applicatie is content van anderen te vinden: zo is er een weersverwachting van het KNMI aanwezig en een nogal raadselachtige en slordig geschreven voorspelling voor de middellange en langere termijn, doorspekt met allerlei metereologenjargon. Het lijkt alsof er een e-mailtje van Ronald in de applicatie is geplakt, maar nadat ik wat op internet had rondgezocht blijkt het om ‘Ronald’s weerpraatje‘ van weerforum.com te gaan.

Als gratis relatief goedkope applicatie bega je met Winterweer geen miskoop. Toch zouden er wat zaken in de applicatie beter aangepakt kunnen worden en dat komt voornamelijk omdat het ‘mash-up’ is van allerlei externe info. De legenda van het neerslagkaartje is lastig te lezen en elk scherm heeft weer een ander lettertype of een andere schrijfstijl: de keurig geformuleerde weersverwachting van het KNMI staat naast een weersverwachting van Ronald, die met zijn weerpraatje waarschijnlijk gewoon wat collega amateur-metereologen op de hoogte wilde brengen. Kwalitatief gezien kan Winterweer nog niet tippen aan Buienradar. Maar om de winter door te komen kan Winterweer precies zijn wat je nodig hebt.

Downloaden: Winterweer (gratis €0,79)

Reacties: 28 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.