Nieuwe Nederlandse apps: Musicals en Solocoo TVGids

Twee nieuwe Nederlandse iPhone-applicaties: Joop van den Ende brengt de applicatie Musicals uit (gemaakt door een 14-jarige ontwikkelaar!) en Solocoo heeft een iPhone-applicatie waarmee je de tv kunt opstarten.

musicalsNederlandse ontwikkelaars zijn druk bezig met het uitbrengen van iPhone-applicaties. Vandaag zijn er weer twee bij: Musicals van Joop van den Ende Theaterproducties en Solocoo, een mobiele tv-gids voor de iPhone.
In Musicals zie je welke musicals er op een bepaald moment te zien zijn. Bij elke musical lees je een samenvatting en zie je waar en wanneer de musical te bekijken is. Ook een trailer, beoordeling en samenstelling van de cast kun je vanuit de applicatie bekijken. Opmerkelijk voor een applicatie van zo’n miljoenenbedrijf, is dat het gemaakt is door de 14-jarige Tim van Elsloo, die eerder de applicaties iPretpark en iWallSaver uitbracht. Joop van den Ende steunt blijkbaar graag jong talent…


Vanuit de applicatie kun je kijken welke theaters van Stage Entertainment in de buurt zijn, waarbij je meteen ziet welke voorstellingen je in het dichtstbijzijnde theater kunt bekijken. Met de knop Reserveer kun je vanuit de applicatie een kaartje reserveren.

musicals iphone

Geen zin om naar het theater te gaan? Dan is er de Solocoo TVGids, een nieuwe programmagids voor de televisie waarmee je kunt zien welke programma’s nu en straks op televisie zijn. Misschien ben ik een (massa)cultuurbarbaar, maar ik moest toch even op internet opzoeken wat nou precies een Solocoo Box is, waar de (laaiend enthousiaste) reviewers in de App Store over praten. Solocoo TV blijkt een hybride oplossing, waarbij je een settopbox in de woonkamer hebt staan, waarmee je zowel naar Digitenne van KPN als naar online videostreams kunt kijken (een duidelijke uitleg vind je hier). Er zijn via deze settopbox meer dan 250 videostreams te bekijken, waaronder YouTube en de filmpjes van NU.nl. Door het instellen van persoonlijke favorieten weet de aanbieder wat jij interessant vindt, waarna je gerichte reclameboodschappen in beeld krijgt, afgestemd op jouw kijkgedrag.

solocoo

De tv-gids van Solocoo die je op de iPhone kunt installeren, heeft iets bijzonders. Je kunt bijvoorbeeld op de iPhone een herinnering instellen, waarna de herinnering ook op de tv verschijnt. Zie je een interessant programma in de iPhone-gids staan en druk je op de knop ‘Kijk op TV’ dan begint de settopbox meteen het programma af te spelen. Je kunt ook vanuit de iPhone-applicatie opnemen. Lijkt mij alleen interessant voor mensen die zo’n Soloco Box hebben staan, hoewel je de tv-gids ook gewoon als tv-gids zou kunnen gebruiken.

Downloaden: Musicals (gratis) en Solocoo TVGids (gratis)

Tipgever: @mellowpimp (Musicals en Solocoo)

Informatie

Laatst bijgewerkt
22 december 2009 om 20:15
Onderwerp
Categorie
Amusement

Reacties: 15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.