Tap Tap Revenge 3 straks gratis te downloaden

Tapulous gaat de applicatie Tap Tap Revenge 3 gratis maken. De inkomsten moeten daarna volledig komen uit In App Purchases van muzieknummers. Dat was al mogelijk, maar veel gebruikers hikten tegen de aankoopprijs van 79 eurocent aan.

tap tap revengeTapulous kwam laatst in het nieuws omdat ze 1 miljoen dollar omzet per maand zouden maken met de Tap Tap Revenge-games (dat getal staat overigens ter discussie – zie verderop). Het geld zou afkomstig zijn uit de verkoop van games en losse nummers. Toch gaan ze het betaalmodel voor de meest recent gelanceerde game Tap Tap Revenge 3 aanpassen: de game is binnenkort gratis te downloaden, met de bedoeling dat je via In App Purchases extra nummers koopt. De aankoop van extra muzieknummers was al mogelijk binnen de organisatie, maar de initiële aankoopprijs van €0,79 hield veel mensen tegen om de game te installeren.


Het gratis maken van de game zou een slimme zet kunnen zijn, waardoor meer mensen de applicatie installeren. Ook gaat Tapulous voortaan 7 seconden durende advertentievideo’s van AdMob in de applicatie vertonen. Het gaat daarbij om een advertentiecampagne voor Windows 7.

Tap Tap Revenge 3 werd in oktober gelanceerd voor €0,79. Op dat moment stond Apple nog geen In App Purchases toe bij gratis applicaties. Tap Tap Revenge (alle versies) zijn 20 miljoen keer gedownload sinds de eerste versie van de game in 2007 verscheen. Zo’n 4 miljoen mensen spelen de game nog elke maand en er zijn vanuit de applicatie meer dan 1 miljoen muzieknummers verkocht. Veel mensen spelen nog de eerste versie van de game, die gratis was.

Nu de game gratis wordt kan dat in eerste instantie betekenen dat Tapulous minder gaat verdienen. De applicatie stond tot nu toe in de top 25 van meestgekochte, betaalde iPhone-applicaties. Ze verdienen daarmee een geschatte $5.000 per dag. Straks zullen ze dat goed moeten maken met de verkoop van nummers. Het eerder genoemde bedrag van 1 miljoen dollar omzet per maand staat overigens wel ter discussie: dat bedrag werd genoemd door Reuters, maar Tapulous CEO Bart Decrem zegt nog nooit omzetcijfers te hebben bekendgemaakt en weet ook niet waar Reuters het getal vandaan haalt. Silicon Alley Insider schat dat het bedrag eerder in de buurt van een half miljoen dollar per maand ligt.

Downloaden: Tap Tap Revenge 3 (nu nog betaald, straks gratis)
Meer info: Tapulous

Reacties: 24 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.