Nieuwe iPhone-games: Penguin Attack, Hangman, Whack’Em, 1 and Only

Er zijn de afgelopen dagen vier webgames verschenen die de moeite waard zijn: ij Penguin Attack strijd je tegen buitenaardse indringers, Hangman is een iPhone-variant op Galgje, bij Whack'em moet je mollen op hun kop slaan en in 1 and Only probeer je de persoon zonder kloon te ontdekken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Penguin AttackEr zijn zoveel nieuwe games verschenen dat we hebben besloten om ze te combineren in één nieuwtje. De games hieronder zijn allemaal webapplicaties. Bij Penguin Attack strijd je als pinguïn tegen buitenaardse indringers, Hangman is een iPhone-variant op het spelletje Galgje, Whack’em is ook een bekend spel waarbij je omhoogspringende mollen op hun kop moet slaan en in 1 and Only probeer je uit een mensenmenigte de persoon zonder kloon te vinden.

Penguin Attack

PenguinAttackPenguin Attack is een webapp waarmee je pinguïns over ijsschotsen verschuift. Je probeert de pinguïns te helpen in de strijd tegen een invasie door buitenaardse wezens. De bediening van het spel is even wennen; bij het uitproberen gleed mijn pinguïn bij het minste of geringste van de ijsshots, terwijl het lijkt alsof de alien wel grotere afstanden kan afleggen. Ontwikkelaar Underclounds heeft nog meer webgames in de aanbieding: klik hiervoor op de knop More to play op het startscherm.

Hangman

Hangman, galgje op de iPhone spelenHangman is niets anders dan het bekende Galgje, maar nu met Engelse woorden. Je kiest steeds een letter waarvan je denkt dat deze in het gezochte woord voorkomt. Naarmate je meer letters fout hebt wordt het poppetje aan de gang steeds verder ingevuld. Grappig detail: het poppetje heeft een iPhone in z’n hand. Kan handig zijn om je Engelse woordenschat uit te breiden.

Whack’em

WhackemWhack’em is een spel volgens een bekend principe: uit de molshopen springen mollen omhoog die je zo snel mogelijk op hun kop moet slaan. Per level duiken een aantal mollen op en aan de hand van het aantal geraakte dieren mag je doorgaan naar de volgende ronde. Toen ik eenmaal aan dit spel was begonnen, bleek het een uitputtingsslag: na 100 mollen was ik inmiddels bij level 21 terechtgekomen en het einde leek nog niet in zicht. Een pauzeknop is er ook niet.

1 and Only

One and only, vind de persoon zonder kloon1 and Only is een webapp, die in de smaak zal vallen bij mensen die graag WeSpot spelen. Bij 1 and Only gaat het erom dat je een afbeelding met een groep mensen bestudeert. Binnen een minuut moet je de enige persoon opsporen, waarvan er geen tweede identieke persoon (kloon) aanwezig is. Je hebt 5 pogingen om de unieke persoon te vinden.

Informatie

Laatst bijgewerkt
29 oktober 2009 om 19:33
Onderwerpen
, ,
Categorie
Games

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.