Native RSS-applicatie voor Google Reader: Feeds

De applicatie Feeds bied je de mogelijkheid om RSS-feeds uit Google Reader op je iPhone te lezen. Het voordeel daarvan is dat de status van gelezen berichten ook met je desktop wordt gesynchroniseerd.

Feeds leest al je RSS-feeds van Google Reader inMet RSS kun je gemakkelijk het nieuws op tientallen websites per dag lezen. Op de desktop kan dat bijvoorbeeld via Google Reader. Voor de iPhone is er nu een native applicatie die gebaseerd is op Google Reader: de applicatie Feeds. Nu was er natuurlijk al de applicatie SmartRSS, maar daarin moet je je RSS-feeds handmatig invoeren. Je kunt niet uit een kant-en-klaar lijstje kiezen en het importeren van OPML-bestanden wordt in SmartRSS ook niet ondersteund. Bij Feeds hoef je alleen je gebruikersnaam en wachtwoord van Google Reader in te voeren.


Alle feeds die je al in Google Reader had staan verschijnen in beeld. Handig is dat alle wijzigingen worden gesynchroniseerd met Google Reader op de desktop. Heb je een artikel gelezen, dan verschijnt deze op beide platformen als gelezen. Het was al mogelijk om Google Reader in Safari te lezen, maar dit is net even iets makkelijker. De artikelen worden overzichtelijk getoond, al zul je wel even moeten wennen aan het feit dat je maar een deel van de titels kunt zien. Op het startscherm zie je icoon met een rood nummer, dat het aantal ongelezen nieuwsitems aangeeft. In nieuwsberichten worden eventuele afbeeldingen ook getoond.

Je installeert Feeds via Installer. Na het toevoegen van onderstaande source verschijnt de applicatie in de categorie Network. Omdat het een betaversie is (0.2) kunnen sommige functies niet helemaal optimaal werken.

Installeren: http://424f.com/iphone/repository

Hieronder een aantal screenshots:

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.