Uitgelicht
Apple's maart 2024-aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

LockBox 0.7.1 kan CSV-bestanden importeren

Lockbox kan sinds versie 0.7 ook eenvoudige CSV-bestanden importeren. Daarnaast is in versie 0.7.1 een lastige bug opgelost waarmee de database corrupt of gewist kon worden.

CSV bestand importeren op iPhoneEr is een nieuwe versie verschenen van Lockbox, de wachtwoordapplicatie voor de iPhone. In Lockbox kun je vertrouwelijke informatie opslaan, verdeeld over drie verschillende categorieën: inloggegevens voor websites, creditcardgegevens en allerlei andere gegevens. In versie 0.7 was de mogelijkheid toegevoegd om bestanden in CSV-formaat te importeren, zodat je een bestaande wachtwoordendatabase van 1Password, SplashData of iets dergelijks kon inlezen. Sindsdien is versie 0.7.1 alweer verschenen en dat is een noodzakelijke update voor alle gebruikers.


Hierin is namelijk een vervelende bug opgelost, waarbij data corrupt kon raken of gewist kon worden als je het verkeerde wachtwoord invoerde. Gelukkig kun je van de Lockbox-database een backup maken, via het zojuist besproken programma TimeCapsule.

Bij Lockbox voer je eenmalig een wachtwoord in, die je toegang geeft tot alle gegevens. De mogelijkheden van LockBox zijn redelijk basic: je kunt informatie in een aantal velden invoeren maar je kunt geen eigen velden toevoegen of een eigen template voor gegevens inrichten. Wel kun je informatie voorzien van een tag, zodat je alle gegevens van Rabobank, American Express en dergelijke snel terug kunt vinden. Je kunt de informatie filteren en doorzoeken op basis van de tags.

Het importeren van een CSV-bestand is ons nog niet gelukt; als iemand er wel in is geslaagd, laat het weten! Het CSV-bestand moet aan bepaalde voorwaarden voldoen en moet in de map ~/Library/Lockbox op je iPhone worden geplaatst. Afhankelijk van je firmwareversie is de homedirectory ~ te vinden onder /var/root (firmware 1.1.2 en lager) of /var/mobile (firmware 1.1.3 en hoger). Voor het overzetten van het bestand kun je iPhoneList gebruiken. Na het importeren wordt het (onbeveiligde) bestand import.csv gewist om te voorkomen dat je gegevens later alsnog in verkeerde handen vallen.

LockBox is te installeren via de Ste Packaging source. Hieronder vind je een aantal screenshots.

Meer info: LockBox op Google Code
Installeren: Ste Packaging, http://repo.smxy.org/iphone-apps/

Informatie

Laatst bijgewerkt
21 april 2008 om 12:05
Categorie
Diensten

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.