Restaurants geven korting aan Foursquare-gebruikers

In Foursquare krijgt de mayor of iemand met een bepaalde badge korting bij bepaalde restaurants. Er zijn op dit moment zo'n 400 bedrijven die promo's geven aan mensen die een bepaalde prestatie in Foursquare hebben gehaald.

foursquareEen tijdje geleden hadden we een artikel over Foursquare en Gowalla op de iPhone. Bij deze twee diensten is het de bedoeling dat je op allerlei plekken incheckt om punten te verzamelen. Bij Foursquare verzamel je daarmee ‘badges’, zoals een badge met de naam ‘Gym Rat’ voor mensen die vaak langsgaan bij sportcentra. De persoon die het meest langskomt op een bepaalde plaats wordt de ‘mayor’. Voor het eerst zijn er ook restaurants, die gebruikers van Foursquare korting geven. Bij restaurant Blynk Organic in Charlotte (North Carolina) mag de ‘mayor’ gratis eten en mensen met een ‘Gym Rat’-badge krijgen korting op maaltijden.


De acties worden as een soort advertenties in de applicatie getoond. Er zijn nu zo’n 400 bedrijven die promoties in Foursquare aanbieden. Geld verdient Foursquare er op dit moment nog niet mee: topman Tristan Walker vertelde laatst aan TechCrunch dat hij op dit moment probeert om zoveel mogelijk bedrijven te strikken om promo’s te plaatsen.

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.