Country Quiz: speel het Vakantieman Landenspel op je iPhone

Met de webapp Country Quiz van Speedymarks kun je je topografische landenkennis testen, zoals vroeger in het Landenspel van de Vakantieman.
Jean-Paul Horn | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Welk land is hier met rood aangegeven?De oudere jongeren onder jullie zullen misschien nog bekend zijn met het Landenspel in het programma De Vakantieman van Frits Bom. Bij dit spel – dat altijd op een camping, op het strand of op een andere toeristiche plek in een vakantieland werd gespeeld – moesten vakantievierende Nederlands op een grote wereldkaart aanwijzen waar hun vakantieland lag. Dat de meeste Nederlanders geen enkele topografische kennis hebben werd helaas keer op keer schrijnend duidelijk. Nu kun je op je iPhone of iPod touch zelf je landenkennis testen met de webapplicatie Country Quiz.


Het principe van Country Quiz is eenvoudig: je kiest eerst een bepaald werelddeel en vervolgens krijg je een landkaart te zien met een roodgekleurd land. Aan jou de taak om uit de drie gegeven keuzes het juiste antwoord te kiezen. Voor Europa is dat voor de meesten nog redelijk eenvoudig, al is het voormalige Joegoslavië nog een hele klus met alle opgesplitste landen. Daarbij: je moet bekend zijn met de Engelstalige aardrijkskundige namen (Belarus voor Wit-Rusland, Latvia voor Letland, enzovoorts), want de webapplicatie is Engelstalig.

Er is verder geen high-score aan het spel verbonden. Een nadeel is de vele (soms beeldvullende) Google-advertenties die steeds in beeld zijn, maar afgezien daarvan zit Country Quiz goed in elkaar. Wil je eerst een tijdje je topo-kennis bijspijkeren, dan kun je van dezelfde ontwikkelaar eerst de webapp Countries bekijken. Ontwikkelaar Speedymarks heeft nog veel meer iPhone-webapps gemaakt, variërend van een online valutaomrekenaar (Currencies), wereldklokken (World Clockr) en een tool waarmee je je eigen snelheid kunt meten (SpeedoMeter)

Zelf spelen: Country Quiz
Meer webapplicaties van Speedymarks: Speedymarks iPhone startpage

Informatie

Laatst bijgewerkt
30 oktober 2009 om 4:44
Onderwerp
Categorie
Games

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.