Tekort aan smartphones treft niet alleen Apple

Volgens een analist van Morgan Keegan is de iPhone niet het enige telefoon waarvan de voorraden bijna op zijn. Palm en BlackBerry-maker RIM kampen met hetzelfde probleem.

BlackBerryVolgens een bericht op Electronista is de iPhone niet het enige toestel waarvan de voorraden aan de krappe kant zijn. Tavis McCourt, analist van Morgan Keenan, zegt dat AT&T sinds afgelopen maart moeite heeft om voldoende BlackBerry Pearl’s aan te slepen. En de BlackBerry 8120 zal niet eerder dan de 24e (vandaag dus) in de winkel liggen voor consumenten.


Palm zit ook met tekorten: de Treo 755p is moeilijk meer te krijgen. Er zijn geruchten dat het toestel vervangen gaat worden door een nieuwere variant, of door de Treo 800w, een nog onaangekondigd nieuw topmodel van Palm. Op dit moment zijn kopers aangewezen op de minder krachtige Palm Centro. McCourt zegt niet wat de oorzaak is van de tekorten maar merkt wel op dat Apple, Palm en RIM alledrie middenin een overgangsperiode zitten.

Apple heeft de vraag onderschat in de aanloop naar de 3G iPhone, aldus McCourt. Maar hij ziet ook tekenen van herstel: in ongeveer de helft van de winkels is weer voorraad. Eerder deze maand zaten bijna alle Amerikaanse Apple Stores zonder iPhones.

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.