Breaking
Apple's maart 2024-aankondigingen
UPDATED
Toon of verberg de lijst met posts

Facebook blokkeert iPhone-applicatie Defriender

Een pas gelanceerde iPhone-applicatie waarmee je kon nagaan welke Facebook-vrienden je hadden gedumpt is door Facebook geblokkeerd. Volgens de voorwaarden mag je geen applicaties maken om te ontvrienden.

defriendedDeze week verscheen er een iPhone-applicatie met de naam Defriended. Daarmee kon je kijken welke mensen jou als vriend hebben verwijderd uit Facebook. Het is een applicatie die de Nederlanders wel zal aanspreken, want zij kozen in 2009 het woord ‘ontvrienden‘ als woord van het jaar. Alleen kon Facebook zelf er niet om lachen: de applicatie bleek in strijd met Facebook’s platform developer agreement. Daarin staat letterlijk: “you must not notify a user that someone has removed the user as a friend.” Defriender werkte als volgt: telkens wanneer je de app opstartte werd je lijst met Facebook-vrienden gescand. Door te vergelijken met de vorige scan werd meteen duidelijk welke vrienden je hebben gedumpt.


Defriender is inmiddels niet meer in de App Store verkrijgbaar. Erg veel schade zal ontwikkelaar i-Doodz er niet van ondervinden, want het bleek te gaan om een applicatie die in een paar uur in elkaar was geknutseld. Op i-Doodz’ website is te lezen: “Last week our developer was bored one evening, had an idea, and a few hours later uploaded the ‘defriended’ iPhone app.” Facebook blokkeerde de applicatie, waardoor het niet meer werkt. Mocht je de applicatie hebben gekocht, dan raden de ontwikkelaars aan om geld terug te vragen bij Apple. Ze gaan ondertussen wel uitzoeken of het mogelijk is om de applicatie werkend te krijgen buiten Facebook’s voorwaarden om.

Meer info: website i-Doodz

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.