EarthSlicer: claim een stukje aarde via je iPhone

EarthSlicer is een iPhone-applicatie waarmee je stukjes van de aarde kunt claimen door te reizen. Je moet rondreizen in de werkelijke wereld om virtuele stukken aarde te markeren.

earthslicer iphoneEarthSlicer is een nieuwe GPS-gebaseerde applicatie in de App Store, waarmee je een stukje van de wereld kunt claimen. Niet in een fantasiewereld op het scherm van je iPhone, maar door daadwerkelijk op aarde rond te reizen. Terwijl je jezelf over het aardoppervlak verplaatst, laat je een spoor na. Zodra deze lijn zich sluit, word je virtueel eigenaar van dat stukje aarde, dat niet meer door iemand anders geclaimd kan worden.


De grootte van je slice bepaalt hoeveel punten je haalt. Een rondje om de keukentafel werkt niet; je moet een spoor maken van minimaal 50 tot 60 meter maar bij voorkeur nog iets groter, bijvoorbeeld een paar kilometer. Je concurreert met andere spelers, dus het kan zijn dat jouw beoogde gebied overlapt met een gebied dat al door iemand anders is geclaimd.

EarthSlicer heeft een iPhone-vriendelijke website waar je meer informatie kunt vinden. Ook kun je via deze website (en via de iPhone-applicatie) zien welke gebieden al door jou zijn geclaimd. Een schakelaar in de applicatie zorgt ervoor dat je het tracken ook tijdelijk kunt uitschakelen. We zijn benieuwd: innovatief idee of alweer een zinloze tijdsbesteding waar je geen stap verder mee komt?

Downloaden: EarthSlicer (gratis)

earthslicer iphone

Tipgever: Lea

Informatie

Laatst bijgewerkt
18 januari 2010 om 11:03
Categorie
Games

Reacties: 31 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.