Niet operator AT&T maar Apple blokkeert Skype VoIP via 3G

Skype voor de iPhone heeft in de laatste versie geen push notificaties en bellen over 3G gekregen. Push notificaties staan op de rol, maar VoIP via 3G wordt door Apple geblokkeerd. Waarom?

skype bellenSkype heeft onlangs een update gekregen, zoals je op iPhoneclub kon lezen. Landschapsweergave en betere performance zal iedereen graag zien, maar wat nog steeds ontbreekt zijn push notificaties als iemand met je wil chatten. VoIP-bellen via 3G is ook nog steeds niet mogelijk. Peter Parkes, als Social Media Communications Lead werkzaam bij Skype UK, scheen wat licht op de zaak via de website 9to5mac. De push notificaties komen eraan en wel binnenkort. Wat het VoIP-bellen via 3G betreft is er wat meer aan de hand. Het probleem blijkt niet bij operators zoals AT&T te liggen en ook T-Mobile heeft eerder al eens laten weten geen moeite te hebben met VoIP-diensten over hun netwerk.


Parkes zegt, dat Skype intern al enige tijd een versie van de applicatie heeft, die via 3G kan bellen. Apple’s huidige beperkingen houden het echter tegen, waardoor de applicatie voorlopig niet in de App Store zal verschijnen. Als Apple iets tegenhoudt kan dat betekenen dat ze zelf bezig zijn iets te ontwikkelen. Apple blokkeerde bijvoorbeeld video op de iPhone, omdat ze bezig waren met de iPhone 3GS. Pas later, toen de meeste videobehoeftige klanten een iPhone 3GS hadden gekocht, liet Apple alternatieve video-applicaties toe voor de iPhone 3G. Maar een VoIP-dienst van Apple? Daarvoor zijn nog geen nadere aanwijzingen gevonden.

Reacties: 25 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.