Historic Olympic Medal Table zet statistieken over Olympische Winterspelen op een rij

Historic Olympic Medal Table is een nieuwe iPhone-applicatie die allerlei informatie over de Olympische Winterspelen op een

olympic winter gamesDe Olympische Winterspelen 2010 komen eraan en dat betekent dat er volop tv-gekeken gaat worden. Van 12 tot en met 28 februari 2010 kun je volgen wat er in Vancouver (Canada) zoal plaatsvindt. Maar wie won er acht jaar geleden in Salt Lake City ook alweer bij het bobsleeën? En was snowboarden in Lillehammer (1994) al een Olympische sport? Dat alles is te vinden in de applicatie Historic Olympic Medal Table. Voor €1,59 heb je alle informatie op een rijtje. De gegevens in de applicatie gaan terug tot Chamonix 1924, toen het evenement nog maar uit negen Olympische sporten bestond.


Bij elke sport vind je de drie medaillewinnaars, eventueel nog verder uitgesplitst naar namen van de teamleden (bijvoorbeeld bij het bobsleeën).

In totaal zijn er in de periode die de app beslaat 2.311 medailles uitgedeeld, die allemaal zijn terug te vinden. Bij elke prestatie zie je ook de tijden en/of punten, afhankelijk van het type sport. Ben je vooral geïnteresseerd in bepaalde landen, dan vind je hierover meer informatie op het tabblad Nations. Zo blijkt bijvoorbeeld dat Noorwegen bovenaan staat met het hoogste aantal gouden plakken. Er is ook een tabblad Athletes, waar je op basis van naam of aantal medailles kunt rondkijken.

olympische winterspelen

Tenslotte is er nog een tabblad Cities, waar je voor elke stad kunt zien hoeveel landen meededen, wanneer de openings- en sluitingsceremonie was, hoeveel mannelijke en vrouwelijke atleten aanwezig waren en een hoop aanvullende zaken, zoals de naam van degene die de Olympische vlam droeg en wie de officiële opening verrichte. Een hoop informatie dus voor mensen die het kijken van de Olympische Winterspelen al een sport op zich vinden. En voor de prijs van nog geen kop warme chocolademelk met slagroom bespaar je jezelf de moeite om de info zelf bij elkaar te sprokkelen.

Downloaden: Historic Olympic Medal Table (€1,59)
Meer info: website ontwikkelaar

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.