Tetris bestverkochte mobiele game aller tijden

Tetris is met 100 miljoen stuks de best verkochte mobiele game aller tijden. De game bestaat al 25 jaar, maar de originele versie wordt nog steeds goed verkocht, ook al is het in de App Store niet de goedkoopste game.

tetrisBlue Planet Software is een bedrijf waar weinig mensen van zullen hebben gehoord. Toch hebben ze een mobiele bestseller in handen: Tetris. Blue Planet beheert namelijk de exclusieve licentierechten voor deze game, die door Electronic Arts op de markt wordt gebracht. Beide bedrijven hebben tijdens een persconferentie bekendgemaakt dat er sinds 2005 meer dan 100 miljoen betaalde exemplaren van Tetris zijn gedownload.


Daarmee is Tetris de best verkochte game voor bijna alle mobiele platformen, waaronder de App Store. De game blijkt tijdloos te zijn, want in 1989 was het op de Game Boy al een enorm succes. In 25 jaar tijd is Tetris op bijna elk gamesplatform verschenen, waarbij mobiele telefoons momenteel de snelstgroeiende markt vormen. Eigenlijk is het succes van de game nog veel groter, want er zijn op de meeste platformen tientallen klonen die ook gretig aftrek vinden.

tetris iphoneDe game Tetris werd in 1984 door de Russische wiskundige Alexey Pajitnov bedacht. De eerste mobiele versie van Tetris verscheen in 2001 en in juni 2009 werd op de gamesbeurs E3 in Los Angeles een verjaardagsfeest gehouden vanwege het 25-jarig bestaan van Tetris. De game is ook al in ruim 30 wetenschappelijke onderzoeken gebruikt en daarbij zou zijn gebleken dat de hersenen van mensen die regelmatig Tetris spelen efficiënter werken en dat delen van het brein die gericht zijn op kritisch denkvermogen en bewegingscoördinatie zich beter ontwikkelen. Prima hersengymnastiek dus.

Eigenlijk is het opmerkelijk dat mensen na zoveel jaren nog steeds de originele game blijven kopen. Met €3,99 is Tetris op de iPhone namelijk niet het koopje van de week. Van Pocket God werd eerder deze week bekend dat er 2 miljoen stuks zijn verkocht. Volgens de ontwikkelaar is het daarmee de best verkochte game in de App Store. Als dat waar is, heeft EA de 100 miljoen Tetris-downloads niet bepaald aan de iPhone en iPod touch te danken, maar voor meer dan 98% procent aan andere mobiele platformen.

Downloaden: Tetris (€3,99)

Informatie

Laatst bijgewerkt
22 januari 2010 om 9:03
Categorie
Games

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.