Gratis lockscherm-applicatie iToday in ontwikkeling

Een handige functie in Kate (voorheen Caterpillar) is om komende afspraken op je lockscreen te tonen. Met de nieuwe applicatie iToday is nog veel meer mogelijk en het is nog gratis ook.

LockscreenEen van de beste onderdelen van Kate, het voormalige Caterpillar, is de mogelijkheid om komende afspraken op je lockscherm te laten tonen. Het nadeel van Kate is echter, dat je ervoor moet betalen en dat je een enorme hoeveelheid functies en applicaties erbij krijgt, waar je misschien niet op zit te wachten. Zou je die functie ook los kunnen krijgen, zonder dat het een cent kost? Ja! Op dit moment is iToday in ontwikkeling, een losse applicatie die vrij beschikbaar wordt gesteld.


Het lockscreen is het scherm dat verschijnt wanneer je de iPhone inschakelt. Je ziet standaard een groene batterij of een wereldbol met een slider om de schermblokkering van de iPhone op te heffen. Iedereen weet natuurlijk dat je de afbeelding op dat lockscherm kunt vervangen. Maar het is met Kate ook mogelijk om aanstaande afspraken en verjaardagen op dat scherm te laten zien. iToday gaat dezelfde mogelijkheid aanbieden, maar breidt het nog iets verder uit.

Met iToday kun je op het lockscherm de volgende informatie laten zien:

  • Gemiste gesprekken en SMS-berichten (met waarschuwing);
  • Weersverwachting;
  • Volgende verjaardag(en);
  • Todo-lijst;
  • Eventueel video’s (uitschakelbaar);

Danstaface heeft ook al de video-wallpaper gemaakt, vandaar het laatstgenoemde punt. Deze week kunnen we de eerste beta verwachten van iToday. Op de productpagina van iToday is op dit moment alleen nog de oude video van vWallpaper te zien, met een oproep voor video’s die in iToday opgenomen kunnen worden.

Meer info: Danstaface

Reacties: 16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.