App Store krijgt concurrentie van toestelmakers en operators

Tijdens Mobile World Congress in Barcelona heeft de GSMA bekend gemaakt dat enkele grote telefoonmakers samen met enkele van de grootste telecombedrijven samen een App Store op gaan zetten.

GSMA maakt nieuwe App StoreTijdens Mobile World Congress in Barcelona heeft de GSMA bekend gemaakt dat enkele bekende telefoonmakers samen met enkele van de grootste telecombedrijven samen een App Store gaan opzetten. De nieuwe App Store moet een platform gaan worden die het gebruikers en ontwikkelaars makkelijker maakt om nieuwe applicaties te maken en ontdekken.


GSMA is een organisatie die de belangen van de wereldwijde mobiele communicatie-industrie behartigt. LG Electronics, Samsung en Sony Ericsson nemen het voortouw bij de telefoonmakers, wat de nieuwe App Store betreft. Bedrijven als AT&T, Bharti Airtel, China Mobile, MTN Group, NTT DoCoMo, Orange, Orascom Telecom, Telefonica en Vodafone maken allemaal deel uit van de telecombedrijven die hier ook aan mee gaan doen. De GSMA geeft aan dat in eerste instantie de bedoeling is om klanten samen te brengen in een centraal punt, om gebruikers een beter overzicht te geven. Voor ontwikkelaars moet het op deze manier makkelijker worden om voor mobiele platformen te ontwikkelen. De participerende bedrijven hebben een totaal bereik van meer dan 3 miljard klanten. Op deze manier krijgen ontwikkelaars de kans om applicaties te maken voor een groot publiek.

Onduidelijk is nog op welke technologie de App Store zal gaan werken. Ontwikkelaars moeten door deze aankondiging in de toekomst naast Android en het iPhone-platform weer voor een extra platform applicaties gaan maken. Wat vind jij? Zou jij blij zijn met een enkele App Store waarbij je dus applicaties kunt kopen die op meerdere telefoons zouden werken?

Bron: Reuters

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store

Reacties: 18 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.