Concurrentie: Microsoft kondigt Windows Phone 7 aan (MWC 2010)

Microsoft heeft op Mobile World Congress de nieuwe Windows Phone 7 met Xbox- en Zune-koppeling aangekondigd. Eindelijk concurrentie voor de iPhone?

windows mobileOmdat het altijd belangrijk is om te weten wat de concurrentie doet, besteden we kort aandacht aan de aankondiging die Microsoft op Mobile World Congress in Barcelona heeft gedaan. Op MWC heeft Microsoft de nieuwe gebruikersinterface van Windows Phone 7 getoond, al was daar door een loswaaiend gordijn al een glimp van weggegeven. Bijzonder aan deze nieuwe versie van Windows Mobile is dat er voor het eerst een koppeling met Microsoft games (via Xbox LIVE) zal worden gemaakt. Ook komt er een koppeling met muziek en video (via Zune).


Wie meer wil weten kan de keynote van Steve Ballmer straks terugzien op deze pagina: aankondiging Windows Phone 7. Ook zijn daar 65 screenshots van het nieuwe besturingssysteem te zien. Over eigen telefoons (Microsoft Turtle) waarover eerder werd gespeculeerd, werd niets gezegd. Wel kondigde HTC meteen aan, dat ze later dit jaar een reeks Windows Mobile-smartphones gaan uitbrengen.

Gaat Microsoft eindelijk een inhaalslag op de iPhone maken?

Informatie

Laatst bijgewerkt
15 februari 2010 om 15:22
Onderwerp
Categorie
Apple

Microsoft

Microsoft is, naast Apple en Google, een van de grootste techbedrijven ter wereld. Microsoft is vooral bekend van de Windows-pc's, maar ook van Office, de Internet Explorer- en Edge-browsers, Xbox en meer. Lees alles over Microsoft op je iPhone, iPad en Mac gebruiken. Microsoft heeft meerdere apps en diensten die voor Apple-gebruikers interessant zijn, zoals Office en Outlook. Hier zie je alles op een rijtje.

Microsoft

Reacties: 66 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.