Grooveshark kiest voor Cydia na afwijzing door Apple (jailbreak)

Grooveshark is na maanden wachten nog steeds niet goedgekeurd door Apple. De makers hebben nu voor Cydia gekozen.

groovesharkGrooveshark is een dienst waarmee je muziek kunt streamen en is enigszins te vergelijken met Spotify. Het plan was om de applicatie via de App Store uit te brengen, maar na weigering door Apple hebben de ontwikkelaars voor Cydia gekozen. Ze hebben daarbij wel flink wat geduld gehad: Grooveshark was maanden met de ontwikkeling van de applicatie bezig en hoorde na het indienen maandenlang niets van Apple.


groovesharkMet Grooveshark kun je zoeken in een gigantische muziekcatalogus en gevonden nummers streamen naar je iPhone. Je kunt afspeellijsten en favorieten synchroniseren, waarbij je de muzieknummers en afspeellijsten ook offline beschikbaar hebt.

Op Android, Blackberry en webOS-toestellen zoals de Palm Pre kun je Grooveshark gewoon installeren; voor de iPhone zul je echter een jailbreak moeten uitvoeren.

Grooveshark is te vinden in Cydia. Vorig jaar juli schreven we al dat Grooveshark bezig was met een iPhone-applicatie.

Spotify

Spotify is 's werelds grootste muziekstreamingdienst. Met Spotify kun je gratis of tegen betaling muziek streamen vanaf je iPhone of iPad. De gratis versie heeft reclame en laat je niet on-demand elk nummer afspelen, terwijl je met de betaalde Spotify Premium onbeperkt muziek naar keuze kunt luisteren. Er zijn op maat gemaakte afspeellijsten, je kunt gebruikmaken van Spotify Connect of AirPlay en nog veel meer. Behalve muziek vind je op Spotify ook veel populaire podcasts, zowel Nederlandse als vanuit het buitenland.

Spotify

Reacties: 20 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.