Nummer Info combineert telefoonnummers, belstatus, nummerborden en 0900

Nummer Info is een Nederlandse applicatie waarmee je informatie bij telefoonnummers kunt zoeken, dure 0900-nummers omzeilt, kenteken-informatie opzoekt en je belstatus bij T-Mobile en Vodafone checkt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

nummerinfoNummer Info is een wat aparte iPhone-applicatie: je zou denken dat het een applicatie is om nummerinformatie op te zoeken en dat was aanvankelijk ook het geval. Maar gaandeweg zijn er steeds meer functies bijgekomen: je kunt er ook de belstatus voor T-Mobile en Vodafone mee opzoeken, je kunt alternatieven voor dure 0900-nummers vinden en je kunt RDW-informatie over auto’s opvragen aan de hand van het kenteken. Vier functies in één applicatie dus. Wat de nummerinformatie betreft: je kunt naam en adres opzoeken bij Nederlandse telefoonnummers. Vanuit de applicatie kun je meteen de gegevens toevoegen aan je contactenlijst, of de gegevens doormailen naar anderen.


Net als andere nummerapplicaties kun je alleen gegevens opzoeken over bekende telefoonnummers (dus geen geheime).

Bij de belstatus worden T-Mobile en Vodafone ondersteund. De applicatie geeft de resterende belminuten en SMS-berichten weer en toont ook de overige kosten en de contractdatum. Het is geschikt voor T-Mobile-abonnementen, behalve de zakelijke. Bij zakelijke Flex sim-only’s werkt echter weer wel. Dezelfde functie geldt voor Vodafone: bekijk je resterende maandelijkse beltegoed, starttegoed en eventuele overschrijdingen. De functie werkt alleen voor het sim-only abonnement van Vodafone.

nummer info

De 0900-functie geeft goedkopere alternatieven voor betaalde nummers. Hiervoor is er natuurlijk al een applicatie (0900), maar die kost €1,59 en bij Nummer Info ben je al voor €0,79 klaar en heb je ook nog alle aanvullende functies. De functie zoekt op naam of nummer, toont een lijst van bedrijven met alternatieve nummers en je kunt daarna vanuit de applicatie meteen bellen. Mocht er iets niet kloppen, dan kun je vanuit de applicatie een correctie sturen.

De kentekenfunctie toont gegevens over een voertuig, zoals die bekend zijn bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). Denk daarbij aan type auto, brandstof, vermogen, APK en het feit of de auto verzekerd en/of gestolen is. In de App Store zijn diverse kentekenapplicaties te vinden (waaronder AW Kenteken en het eerder vandaag besproken iKenteken).

Downloaden: Nummer Info (€0,79)

Reacties: 10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.