Mobiel barcodes scannen met Scanbuy

Scanlife heeft een toepassing gemaakt om mobiele barcodes met je iPhone te scannen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Barcode ScanlifeHet zal nog even duren voordat op een terrasje je bestelling via een iPhone wordt opgenomen, maar het lijkt er wel op dat er steeds meer over serieuze toepassingen wordt nagedacht. Scanlife is een oplossing om 2D-barcodes met de iPhone te scannen en te verwerken. Na het scannen van een code opent de applicatie een website en voert een bepaalde actie uit (bijvoorbeeld het ophalen van informatie of het tonen van een kaart).


In onderstaande video is te zien hoe je een 2D-barcode in een muziektijdschrift kunt scannen, waarna je het besproken muziekalbum kunt beluisteren. Vervolgens komt een toepassing bij McDonalds aan bod: je ziet een poster van de hamburgergigant, maakt met de camera een foto van de barcode en krijgt vervolgens een overzicht te zien van de dichtstbijzijnde fastfoodfilialen.

Op de website van Scanlife kun je de applicatie gratis downloaden via een SMS-bericht. Er staan alleen Amerikaanse operators in het lijstje, maar als je getscanlife.com op je iPhone intikt kun je het ook meteen op je iPhone downloaden. De benodigde EZcodes om zelf toepassingen te ontwikkelen, kun je gratis zelf maken.

Een alternatief van Scanlife is Semapedia, waarmee bijvoorbeeld artikelen in Wikipedia zijn gekoppeld met de fysieke wereld. Ook daar is een iPhone-versie voor beschikbaar.

Meer info: ScanLife

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Informatie

Laatst bijgewerkt
10 september 2008 om 8:26
Categorie
Diensten

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.