Apple ligt met 170.000 iPhone-applicaties nog steeds voor op concurrentie

Apple heeft nu zo'n 170.000 iPhone-applicaties in de App Store. Daarmee ligt de iPhone nog steeds mijlenver voor op de andere mobiele platformen.

iphone appsDe App Store ligt nog steeds mijlenver voor op de andere mobiele platformen: er staan nu 170.000 applicaties in de App Store, veel meer dan Android (30.000), Blackberry (5.000) en Palm (2.000). Later dit jaar komt Microsoft’s nieuwe mobiele besturingssysteem Windows Phone 7 er nog bij, met een handvol applicaties. Alle cijfers zijn gebaseerd op uitspraken van de bedrijven zelf, behalve bij Apple.


Voor het aantal iPhone-applicaties werd de website Appshopper.com geraadpleegd. Daar is te lezen dat er inmiddels bijna 200.000 iPhone-applicaties zijn goedgekeurd. Omdat er gaandeweg ook weer applicaties verdwijnen staat het huidige aantal nu op 172.729 stuks.

Via: Business Insider

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store

Reacties: 27 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.