Hardwarematige downgrade van de iPhone 3G baseband (unlock)

In een Youtube video is te zien hoe de 05.12.01 baseband (modemfirmware) van de iPhone 3G hardwarematig gedowngrade wordt naar een lagere versie, zodat deze met de bestaande oplossingen te unlocken is.

In een video die op Youtube is verschenen is te zien hoe hardwarematig de baseband van een iPhone 3G wordt gedowngrade naar een lagere versie (04.26.08), zodat deze met de bestaande softwarematige oplossingen te unlocken is. Het lijkt erop dat de EEPROM uit de iPhone 3G wordt verwijderd, om vervolgens met behulp van een programmer te worden overschreven.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

De tekst in de video is in het Turks en daardoor voor ons helaas weinig informatief. Een vergelijkbare methode werd in de afgelopen week ook beschreven door Sherif Hashim, de Egyptische neurochirurg die eerder een kwetsbaarheid in de laatste 05.12.01 baseband vond. Hij meldde dat een vriend van hem erin was geslaagd om de bootloader (niet te verwarren met de bootrom) met versie 5.9 te downgraden naar 5.8, waardoor Fuzzyband gebruikt kon worden om de baseband te downgraden en deze vervolgens te unlocken. De hardwarematige hack is niet geschikt voor de iPhone 3GS, omdat deze van extra beveiligingsmaatregelen is voorzien.

Voor meer informatie kun je terecht op de website iPhoneteknikdestek.com of e-mailen naar powerkadikoy@hotmail.com

Reacties: 37 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.